Schmidt tevreden met gelijkspel: 'Dit is een goed signaal'

Roger Schmidt kijkt met een tevreden gevoel terug op de topper tegen Ajax. De trainer van PSV zag zijn ploeg op een voorsprong komen in de Johan Cruijff Arena. De Eindhovenaren gaven die vervolgens weg.

Ajax
Ajax
2 - 2
PSV
PSV

PSV kende een droomstart in Amsterdam met twee goals van Eran Zahavi. Quincy Promes bracht de spanning terug en Antony maakte na rust gelijk. 'Het was een moeilijke wedstrijd tegen een goede tegenstander', analyseerde Schmidt bij ESPN. 'We hebben goede momenten gehad, maar we moeten ook accepteren dat Ajax kwaliteiten heeft. We stonden met 2-0 voor en spelen uiteindelijk gelijk, dan ben ik niet helemaal tevreden. Maar we hebben goed gespeeld tegen een zware tegenstander. Dit is een goede start van het jaar.'

Na de goede start liet PSV in de tweede helft veel minder zien, maar Schmidt vond het verval meevallen. 'Het verschil was niet zo groot. De start was perfect, daarna zaten we er goed in. In balbezit kan het iets beter. Normaal gesproken hebben we meer energie om de bal in de ploeg te houden. Nu raakten we hem vaker kwijt, dat kost energie. In de eerste helft gaven we weinig kansen weg.'

Ajax maakte het voor rust al spannend dankzij Promes. 'We hebben het er in de rust over gehad dat we meer durf moesten tonen in balbezit. Een paar spelers waren niet honderd procent fit. Daarom zijn dit ook fysieke wedstrijden en hadden we wissels nodig. Door de wissels kregen we iets meer controle en creëerden we nog kansen. Ik denk dat we vijf of zes echte kansen hebben gecreëerd vandaag.'

Schmidt put vertrouwen uit de eerste topper van het seizoen. Er komen er in januari nog veel aan. 'Het was een moeilijke wedstrijd, Ajax probeerde alles om er 3-2 van te maken en we stonden onder zware druk. Zij hebben de meeste individuele kwaliteiten. Als we op dit moment gelijkspelen en zelfs hadden kunnen winnen, dan is dat een goed signaal.'