Schmidt rekent niet op Madueke tegen Ajax

Reacties

De kans is klein dat Noni Madueke zondag in actie kan komen voor PSV tegen Ajax, zo is de verwachting in Eindhoven. De negentienjarige buitenspeler viel donderdagavond geblesseerd uit in de Europa League-wedstrijd tegen AS Monaco.

Schmidt rekent niet op Madueke tegen Ajax
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 2
Monaco
Monaco

Madueke raakte vroeg in de tweede helft geblesseerd. Hij ging naar de grond en greep naar zijn hamstring. De jonge Engelsman maakte al snel duidelijk niet verder te kunnen en werd vervangen door Yorbe Vertessen. Direct was duidelijk dat meespelen in de topper tegen Ajax erg onzeker was.

Roger Schmidt had nog een extra tegenvaller te verwerken gekregen door het uitvallen van Cody Gakpo en werd na de 1-2 nederlaag tegen de Fransen gevraagd naar de ernst van de blessures. 'Ik weet niet exact wat ze hebben, maar bij Noni is het iets met een spier. Ik verwacht niet dat hij klaar is voor zondag', zei de coach bij ESPN.

De verwachtingen rond Gakpo zijn positiever. De linksbuiten gaf zelf al aan dat hij mogelijk gewoon in actie kan komen tegen Ajax. Vrijdag worden zijn enkelklachten verder onderzocht. Gakpo kwam verkeerd neer na een luchtduel.

Madueke was eerder dit seizoen nog de grote man bij de gedenkwaardige zege van PSV op Ajax. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal werd op 7 augustus in Amsterdam met 0-4 gewonnen door de Eindhovenaren. Madueke was toen in bloedvorm en scoorde twee keer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.