Schmidt niet verbaasd door moeizame PSV-pot: 'Dit wist ik voor de wedstrijd al'

Makkelijk ging het dinsdagavond niet, maar PSV sloot 2020 wel af met een 4-1 overwinning op VVV-Venlo. En dus was trainer Roger Schmidt na afloop dik tevreden.

PSV
PSV
4 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Het was een moeizame avond voor PSV, dat zeker in de eerste helft bijzoner stroperig speelde, zelfs op een 0-1 achterstand kwam en uiteindelijk pas in de tweede helft afstand kon nemen van de laagvlieger. Desondanks antwoordde Schmidt, op de vraag of hij tevreden was, tegenover FOX Sports met een volmondig: 'Ja. Zowel met het resultaat als met de wedstrijd.'

Dat wekte verbazing bij de interviewer, maar de Duitse trainer wilde het graag uitleggen. 'Ik denk dat we veel kansen kregen en goed druk zetten. Het was niet makkelijk, zeker niet toen de tegenstander uit hun ene moment op onze helft direct scoorde, dus we hadden geduld nodig. Of ik halverwege boos was? Nee, hoor. Soms wel, maar vandaag niet. Ik had al verwacht dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, het ging precies zoals we hadden besproken. Dit was een test, en we zijn geslaagd.'

Schmidt nam wat dat betreft ook de fysieke gesteldheid van zijn spelers in ogenschouw. 'Dit was onze vijfde wedstrijd in twaalf dagen, vergeet dat niet. Dat neem ik ook mee als ik ons optreden beoordeel. We hebben die vijf duels in alle competities ook nog eens gewonnen. Dat het vandaag dan niet helemaal perfect zou zijn, en dat de spelers niet volop energie zouden hebben, dat wist ik voor de wedstrijd al. Nu is het belangrijk dat de spelers een paar dagen vrij nemen en thuis relaxen met hun families. Daarna kunnen we vol zelfvertrouwen beginnen aan de tweede helft van het seizoen, ook al zijn we nog niet op de helft. Er is nog een lange weg te gaan.'