Schmidt looft slimheid van PSV: 'Ik vond het wél attractief'

PSV-coach Roger Schmidt was erg tevreden met de 1-4 overwinning van zijn ploeg op RKC Waalwijk. De oefenmeester was vooral goed te spreken over de 'slimheid' van zijn spelers.

RKC Waalwijk
1 - 4
PSV
PSV

PSV kende een moeizaam begin van de wedstrijd, maar nam wel een 0-2 voorsprong. 'In de eerste helft hadden we wat problemen met de aanvallen van RKC en moesten we veel in en rond ons strafschopgebied verdedigen', blikte Schmidt voor de camera van FOX Sports terug. 'In de tweede helft speelden we beter en controleerden we met en zonder bal. Dus ik denk dat we de verdiende winnaar waren.'

In de tweede helft maakte PSV er geen spektakelstuk van, al dacht Schmidt daar iets anders over. 'Voor mij was het wel attractief. We maken uiteindelijk vier goede goals en in de tweede helft waren we goed in balbezit', zei de Duitser. 'Het is een lange eerste seizoenshelft geweest, dan moet je ook een beetje slim zijn. Als je op een 0-2 voorsprong staat kan je het balbezit gebruiken om wat energie te sparen, dus ik denk dat dit een slimme wedstrijd was van ons.'

Schmidt merkt op dat zijn ploeg wel duidelijk op jacht ging naar meer. 'Aanvallend werden we gevaarlijk en we zochten naar de derde en vierde goal, die we uiteindelijk ook vonden. Dus al met al ben ik erg tevreden', zei de coach, die met zijn ploeg nu in punten gelijk staat met koploper Ajax. De Amsterdammers hebben nog wel een duel tegoed en spelen zondag tegen ADO Den Haag.