Schmidt kan het niet laten en komt nu met tirade over de VAR

Reacties

PSV-trainer Roger Schmidt heeft tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met ADO Den Haag zijn beklag gedaan over de VAR. Een incident uit het bekerduel met Ajax was de aanleiding, maar de Duitse coach trok dat voorval door in algemene zin. Hij pleitte zelfs voor het afschaffen van de VAR.

Schmidt kan het niet laten en komt nu met tirade over de VAR
ADO Den Haag
ADO Den Haag
2 - 2
PSV
PSV

PSV verloor in Amsterdam met 2-1. In de tweede helft kreeg Nicolás Tagliafico een gele kaart voor een charge op de enkels van Mo Ihattaren. En daar wilde Schmidt nog wat over kwijt.

'Ik weet niet of ik nog wat over de scheidsrechter mag zeggen, maar het was een honderd procent-rode kaart! Dan kun je ook stoppen met de VAR als hij dat niet ziet', aldus Schmidt over de overtreding, waarvoor de Argentijn een gele kaart kreeg.

Volgens Schmidt bewees de genoemde overtreding dat het VAR-systeem niet werkt. 'Je ziet alleen maar slechte beslissingen, stop er na twee jaar maar mee! In de hele wereld zie je die fouten. Die overtreding op Ihattaren, iedere scheidsrechter ter wereld zal zeggen dat het voor duizend procent een rode kaart is. Waarom heb je dan de VAR nodig? De bal was zo ver weg.'

Eerder werd Schmidt al voor één duel geschorst. Ook toen sprak hij zijn woede uit over de arbitrage en in het bijzonder scheidrechter Bas Nijhuis, die hij van opzettelijk fluiten tegen PSV betichtte en verantwoordelijk achtte voor de blessure van Cody Gakpo. Vrijdag kwam daar dus een nieuwe uitbarsting bij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.