Schmidt haalt gelijk met Europese resultaten Eredivisie-clubs

Reacties

Nederland scheert dit seizoen hoge toppen op de UEFA-coëfficiëntenlijst. De Eredivisie staat daarmee weer helemaal op de kaart, en dat verbaast Roger Schmidt allerminst.

Schmidt haalt gelijk met Europese resultaten Eredivisie-clubs
© Pro Shots

'Ik heb al een paar keer gezegd dat jullie de Eredivisie onderschatten. Dat doe ik niet. Ik ken het niveau', vertelde de hoofdtrainer van PSV vrijdagmiddag tijdens het persmoment richting de clash tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena.

Deze midweek pakte alleen PSV geen punten; vlak voor tijd ging het mis tegen AS Monaco. AZ, Vitesse, Feyenoord en Ajax zegevierden, waarbij de 4-0 zege van de Amsterdammers op Borussia Dortmund het meest in het oog sprong.

'De Nederlandse topclubs kunnen een goede rol spelen in Europa. Ook in zijn geheel kent de competitie een hoog niveau. Er zitten geen makkelijke wedstrijden tussen, zeker niet uit. De resultaten van deze week tonen dat aan. Die zijn geen verrassing voor mij.'

Nederland maakt een uitstekende kans om binnenkort de zesde plaats te veroveren op de coëfficiëntenlijst. Lees hier hoe dat precies zit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.