Schmidt gebruikt CL-uitblinkers Mount en Foden als voorbeeld voor PSV en Madueke

Reacties

Roger Schmidt denkt dat de halve finales van de Champions League deze week voldoende motivatie waren voor PSV-spelers om vol voor de tweede plek te gaan. De Eindhovenaren verdedigen een voorsprong van één punt op AZ. 

Schmidt gebruikt CL-uitblinkers Mount en Foden als voorbeeld voor PSV en Madueke
© Pro Shots
Willem II
Willem II
0 - 2
PSV
PSV

De tweede plek in de Eredivisie geeft recht op deelname aan de voorronde van de Champions League. Schmidt hoopt dan ook dat zijn spelers midweeks naar Manchester City - Paris Saint-Germain en Chelsea - Real Madrid hebben gekeken. 'Of ik motivatievideo's gebruik? Als je deze week de halve finales van de Champions League zag, is dat volgens mij voor iedere speler de ultieme motivatie. Als je daar geen motivatie uit haalt, ben je geen echte professional', zo vond Schmidt.

'Ons doel is heel helder. We willen met PSV de Champions League in. Dat is een fantastisch doel om voor te spelen en iedereen weet ook waar we voor spelen. Maar dan moeten we onszelf wel verbeteren', vindt Schmidt, die na afloop van het gelijkspel tegen SC Heerenveen woest was over het vertoonde spel van de Eindhovenaren.

Zo zou PSV niet genoeg energie en scherpte hebben laten zien. En juist dat is volgens Schmidt het belangrijkste voor een speler om te slagen, zo wijst hij naar Mason Mount en Phil Foden, namens Chelsea en Manchester City uitblinkers in de Champions League. 'Ze hebben twee jaar nodig gehad om tot de rol te komen die ze nu hebben binnen hun teams. Ze hebben tijd nodig gehad. Voetbal bestaat niet alleen uit goede aannames: het is winnaarsmentaliteit, luisteren naar de tactieken. Dan kun je het beste voetbal laten zien. Natuurlijk moet je ook je wapens gebruiken, maar het begint met teamtactiek. Kwaliteit is ook de mindset die je hebt en Foden en Mount zijn daar heel goede voorbeelden van.'

Madueke
Schmidt zal het naar eigen zeggen dan ook niet nalaten om de begeerde Noni Madueke te wijzen op de ontwikkeling van Mount en Foden. Madueke staat in de concrete belangstelling van Leicester City terwijl volgens BILD ook Borussia Dortmund zijn oog heeft laten vallen op de negentienjarige PSV'er. 'Noni is precies zo'n speler die deze ontwikkeling door kan maken. Hij heeft de potentie, maar nu heeft hij ook de ervaring nodig. Voetballend en mentaal heeft hij veel potentie, maar hier bieden we hem de ruimte om zijn ontwikkeling door te zetten. We spreken veel met hem. Niet per se over de geruchten. Het is voor mij duidelijk dat hij blijft.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.