Schmidt deelt pluim uit aan Heracles, Dumfries hard voor PSV

PSV verloor zondagavond de foutloze status in de Eredivisie, bij Heracles Almelo werd het 1-1. Trainer Roger Schmidt deelde complimenten uit aan de tegenstander, terwijl aanvoerder Denzel Dumfries geen goed woord overhad voor de prestatie van PSV.

Heracles Almelo
1 - 1
PSV
PSV

Schmidt zag dat PSV het vooral in de eerste helft lastig had. 'We hadden grote problemen met de speelstijl van Heracles, het was een moeilijke wedstrijd.' Vooral in de eerste helft kon PSV nauwelijks wat creëren. 'Je moet de prestatie van de tegenstander respecteren, Heracles heeft het goed gedaan. Wij moeten onze conclusies trekken, herstellen en donderdag weer aan de bak', doelt de PSV-coach op het komende duel met Rosenborg, in de play-offs van de Europa League.

Dumfries nam geen blad voor de mond om het spel van PSV tegen Heracles te beoordelen. 'We begonnen heel slecht aan de wedstrijd, slap in de duels en we wonnen geen tweede ballen. Dan roep je het over jezelf af. Dit is aan onszelf te verwijten, we waren er niet bij met ons hoofd.'

Vorige week ontsnapte PSV in de Eredivisie nog aan puntenverlies tegen FC Emmen, door een late goal van Maxi Romero. Tussen dat duel en de wedstrijd in Almelo werd NS Mura nog met ruime cijfers (1-5) opzij gezet. 'Het is aan ons om het elke wedstrijd te laten zien, dat hebben we niet gedaan', ging Dumfries verder bij FOX Sports. 'In de tweede helft brengen we er meer energie in, maar dat is niet genoeg.'

Penalty
De twee goals in Overijssel vielen vanaf de strafschopstip, de penalty voor Heracles kwam voort uit een handsbal van Nick Viergever. Daar is de verdediger het zelf overigens niet mee eens. 'Ik was ervan overtuigd dat de scheidsrechter de beslissing terug zou draaien. Ik wist dat ik de bal op mijn schouder raakte', aldus de verdediger die zijn eerste basisplaats bij PSV kreeg in het nieuwe seizoen.

De penaltybeslissing bleef staan en dus kwam Heracles op een 1-0 voorsprong. 'De VAR zei dat het niet goed te zien was, het beeld was niet overtuigend genoeg', legt Viergever uit waarom de arbitrage uiteindelijk niet ingreep. De verdediger ziet dit puntenverlies als een (dure) les: 'Dit soort wedstrijden moet je gewoon winnen, het is weer een leermoment voor deze groep. Het is niet makkelijk om fysiek klaar te zijn en je mentaal op te laden na een Europese wedstrijd.'