Schmidt baalt van pingel: 'De handsregel? Ik weet niet eens of die er wel is...'

PSV-trainer Roger Schmidt was na het duel met FC Twente blij met het spel van zijn ploeg in de eerste helft, maar baalde van het feit dat de Eindhovenaren de zege niet konden pakken. Ook de manier waarop de 1-1 eindstand werd bepaald, zit de Duitser bepaald niet lekker.

FC Twente
FC Twente
1 - 1
PSV
PSV

PSV had lange tijd weinig te duchten van de Tukkers: de bezoekers speelden goed en kwamen op 0-1, uit een penalty had het zelfs 0-2 moeten worden. Eran Zahavi faalde echter vanaf elf meter, aan de andere kant schoot spits Danilo zijn strafschop wél binnen. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-1, tot frustratie van Schmidt. 'We hadden de wedstrijd al voor rust kunnen beslissen', zo constateerde hij bij FOX Sports.

Maar dat gebeurde dus niet. 'En dan weet je dat je het lastig krijgt', aldus Schmidt. 'Twente is een goede ploeg, die gevaarlijk is op de counter. Daarnaast misten wij wat power, omdat veel van onze spelers tijdens de interlandperiode hebben gereisd of nog wat moe waren na een coronabesmetting. We waren niet in topvorm, maar desondanks hadden we de kans om de wedstrijd vroeg te beslissen. Die kans hebben we gemist. Wat dat betreft hadden we geen geluk.'

Schmidt ging ook nog in op de penalty die FC Twente kreeg, na hands van Cody Gakpo. 'Of ik de handsregel kan accepteren? Ik weet eigenlijk niet eens óf er wel een regel is...', sprak hij cynisch. 'Kun jij 'm me uitleggen? In mijn ogen wordt het een beetje te gek nu, met al die handspenalty's. Maar goed, de scheidsrechter heeft dit beslist.'

Denzel Dumfries was het volledig met zijn trainer eens, wat betreft het missen van kansen. 'Ik ben teleurgesteld, want ik denk dat we hier gewoon hadden moeten winnen', sprak hij aan de rand van het veld. 'Dit is onnodig. We hebben genoeg kansen gekregen, je moet de wedstrijd doodmaken. Als je zó veel kansen krijgt, dan moeten er een paar hangen. Het is geen geheim dat we veel wedstrijden spelen en daardoor niet altijd negentig minuten door kunnen pakken, maar doen moet je slim zijn: de kansen díé je dan krijgt, moeten zitten. Dit is zonde, hier moeten we van leren.'