Schlemielige rol De Roon bij comeback Lazio, Atalanta in rijtje met Ajax en PSV

Atalanta Bergamo heeft zaterdag in de achtste speelronde van de Serie A een 0-3 voorsprong uit handen gegeven op bezoek bij Lazio. In de blessuretijd veroorzaakte invaller Marten de Roon (foto, archiefbeeld) de strafschop waaruit Ciro Immobile de gelijkmaker liet aantekenen.

Lazio
Lazio
3 - 3
Atalanta Bergamo

Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op, maar nadat Atalanta Bergamo de score in de 23ste minuut via Luis Muriel (op aangeven van Robin Gosens) had geopend ging het opeens snel. De Colombiaan maakte op curieuze wijze ook de 0-2: zijn vrije trap werd door niemand getoucheerd en belandde pardoes in het doel.

Nog voor de onderbreking liet Alejandro Papu Gómez de 0-3 aantekenen en leek Lazio bezig aan een verloren wedstrijd. Midweeks had voorzitter Claudio Lotito de spelers nog op scherp gezet met enkele gepeperde uitspraken. 'Dit is het seizoen dat ze me moeten terugbetalen, ik ben het wachten helemaal zat. Ik vraag om resultaten. Ik heb een Ferrari-selectie samengesteld, ik betaal ze om te winnen. Anders zou ik het jeugdelftal wel opstellen.'

Lotito's woorden sorteerden alsnog effect, want na de hervatting toonde Lazio een heel ander gezicht. Immobile verkleinde de marge door een zelf afgedwongen strafschop te benutten, waarna Joaquín Correa er razendsnel 2-3 van maakte. Het piepte en het kraakte bij Atalanta, maar dankzij enkele knappe reddingen van doelman Pierluigi Gollini leken de bezoekers overeind te blijven. Totdat De Roon een overtreding maakte op Immobile, de bal voor de tweede keer op de stip ging en Immobile opnieuw geen fout maakte.

Ondanks het puntenverlies staat Atalanta ook na dit weekeinde nog in de topdrie. Wat opvalt is de productiviteit: met een doelpuntenmoyenne van 2,63 per wedstrijd bivakkeert Atalanta in de bovenste regionen als gekeken wordt naar de clubs uit de tien beste Europese competities op basis van de UEFA-coëfficiëntenlijst. Ajax en PSV staan voorlopig beide in de topvijf.