Schitterend doelpunt Özil, Van La Parra in 'rood' duel te sterk voor Janmaat

Arsenal heeft eindelijk weer een zege geboekt. In eigen huis was het door een schitterende treffer van Mesut Özil te sterk voor Newcastle United. Watford verloor pijnlijk van Huddersfield Town in een duel waarin beide ploegen rood zagen.

Arsenal - Newcastle United 1-0
Na drie duels zonder overwinning snakte Arsenal weer naar een winstpartij. Newcastle United leek de ideale prooi voor manager Arsène Wenger en zijn mannen, want de ploeg pakte slechts één punt uit zijn laatste vijf duels. The Magpies vonden zichzelf dan ook terug op een teleurstellende zeventiende plek.

De Londenaren begonnen sterk en kregen in de openingsfase al een grote kans via Héctor Bellerín, maar de verdediger zag zijn schot niet gepromoveerd worden tot doelpunt. Na 23 minuten was het wel raak via Özil. De Duitse middenvelder schoot de bal van binnen het strafschopgebied met een heerlijke volley in het dak van het doel: 0-1.

De fraaie uithaal van Özil.

Vervolgens bloedde het duel wat dood, waarbij de thuisploeg het doel van Newcastle nog wel enkele keren onder vuur nam, maar zonder succes. Jack Wilshere had namens de Gunners een kwartier voor tijd de kans om het duel in het slot te gooien, maar doelman Rob Elliot was zeer alert en keerde het schot van de middenvelder.

De zege voor Arsenal kwam niet meer in gevaar, waardoor het de vierde plek in de Premier League herovert van Burnley. De Londense club staat na achttien wedstrijden op 33 punten, vijf punten minder dan stadgenoot en nummer drie Chelsea. Manchester City is helemaal uit zicht, want Arsenal staat maar liefst zestien punten achter op de koploper, die zelf nog in actie moet komen.

Brighton - Burnley 0-0
Brighton & Hove Albion, met Davy Pröpper in de basis, ontving in eigen huis de verrassende nummer vier van de Premier League Burnley. Via Glenn Murray, Anthony Knockaert en Lewis Dunk kreeg de thuisploeg enkele aardige mogelijkheden in de openingsfase, maar na ruim 36 minuten kreeg Brighton de grootste kans van de eerste helft. Na een overtreding van James Tarkowski mocht spits Murray aanleggen voor een strafschop, maar de Engelsman schoot de bal keihard over de lat.

In de tweede helft kreeg Burnley het betere van het spel, wat resulteerde in grote kansen voor Scott Arfield, die tot twee keer toe doelman Mathew Ryan op zijn pad vond. Chris Wood werkte de bal in de 62ste minuut tegen de touwen, maar de spits zag zijn treffer afgekeurd worden wegens buitenspel. Een kwartier voor tijd kreeg Wood een herkansing, maar weer bleek de Australische doelman de reddende engel voor de thuisploeg, waardoor het duel in een doelpuntloos gelijkspel eindigde.

Watford - Huddersfield 1-4
In eigen huis kreeg Watford de kans de matige resultaten van de laatste weken wat te doen vergeten. De laatste vier duels werd er slechts één punt gepakt, tegen Tottenham Hotspur. Huddersfield Town kende ook geen beste periode want enkel Brighton werd verslagen, tegenover vier nederlagen in de laatste vijf duels.

Groot was dan ook de opluchting toen al na zes minuten de bezoekers op voorsprong kwamen tegen verdediger Daryl Janmaat en zijn mannen. Elias Kachunga tikte de bal van dichtbij binnen achter doelman Heurelho Gomes. Na 22 minuten was het weer raak, toen middenvelder Aaron Mooy raak schoot: 0-2. Het werd nog erger voor Watford, want spits Troy Deeney kreeg na ruim een half uur spelen rood voor een tackle van achteren.

Deeney krijgt de rode kaart gepresenteerd.

Na vijf minuten spelen in de tweede helft maakten de bezoekers een derde treffer via Laurent Depoitre. Ook Huddersfield, waar Rajiv van La Parra ruim een uur speelde, pakte na een uur spelen via Jonathan Hogg een rode kaart, de middenvelder zag twee keer geel. Abdoulaye Doucouré redde namens Watford in de slotfase de eer. De Franse middenvelder schoot van ruim twintig meter hard en fraai raak: 1-3. Mooy maakte vanaf de strafschopstip in de 89ste minuut nog de vierde treffer namens Huddersfield.