Scheidsrechter Kooij na keiharde kritiek: 'Natuurlijk niet leuk om te horen'

Reacties

Joey Kooij heeft kalm gereageerd op de zo felle kritiek van Fortuna Sittard-verdediger Roel Janssen. De scheidsrechter lag onder vuur na zijn optreden in het duel tussen de Limburgers en FC Emmen (1-3) zaterdagavond.

Scheidsrechter Kooij na keiharde kritiek: 'Natuurlijk niet leuk om te horen'
© Pro Shots

Janssen werd in die wedstrijd door Kooij van het veld gestuurd na het veroorzaken van een strafschop. De verdediger gaf toe dat zijn actie – FC Emmen-spits Paul Gladon vasthouden – onhandig was, maar hij vond de rode kaart niet terecht. 'Er valt ook niet te praten met die man. Het is een heel arrogant ventje, dus daar kun je toch niks mee. Hij fluit voor iedere scheet, voor tackles op de bal die hij dan te hard vindt. Het lijkt wel zaalvoetbal. Als je er dan wat van zegt, krijg je gelijk een boze blik en gaat hij dreigen om kaarten te geven. Dat is Joey Kooij, hè', zei Janssen tegen ESPN. Hij voegde nog toe dat hij Kooij een dramatische scheidsrechter vindt.

De arbiter werd zondagochtend bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie om een reactie gevraagd. Kooij: 'Natuurlijk is het niet leuk om te horen. Ik denk dat dit een perfect voorbeeld is van een speler die geïnterviewd wordt en die nog vol in de emotie van een wedstrijd zit. Ik denk dat als Roel dit in alle rust terugziet, dat hij ook denkt nou, dat was misschien niet handig dat ik dit zo gedaan heb.'

Kooij besefte dat er zaterdag veel spanning op de wedstrijd zat en hij vond zijn eigen optreden niet slecht, zo liet hij blijken. 'Het was natuurlijk een wedstrijd met grote belangen. Emmen dat streed tegen degradatie en Fortuna voor Europees voetbal. Er zaten vijf belangrijke beslismomenten in, waarbij na één moment veel weerstand kwam. Dat begreep ik', luidde het antwoord van de scheidsrechter toen hij gevraagd werd naar zijn prestatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.