Scheidsrechter gebruikt telefoon van fan, keurt doelpunt af en wordt geschorst

Reacties

Mohamed Farouk is voorlopig niet te bewonderen als leidsman. De Egyptenaar werd geschorst na een wedstrijd op het tweede niveau in zijn vaderland. Daar overtrad de arbiter de regels door een telefoon te gebruiken.

Scheidsrechter gebruikt telefoon van fan, keurt doelpunt af en wordt geschorst
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

In de wedstrijd tussen Al-Nasr en Suez dacht de thuisploeg vrijdag vlak voor tijd de gelijkmaker te hebben gemaakt. Vlak daarna scoorden de gasten (1-3), waardoor Suez de zege mee naar huis kon nemen. De gemoederen raakte verhit, maar dat was vooral vanwege de wijze waarop Farouk de gelijkmaker even daarvoor had geannuleerd.

Vanzelfsprekend is er geen video-arbitrage aanwezig op het tweede niveau in Egypte, maar de duels worden wel live uitgezonden. Nadat de supporters van de uitploeg protesteerden dat bij de gelijkmaker hands was gemaakt, besloot Farouk een telefoon uit het gastenvak aan te nemen. Na het zien van de beelden constateerde de scheidsrechter dat hij de treffer af ging keuren.

Farouk moest onder politie-begeleiding het stadion verlaten, terwijl de nationale voetbalbond furieus reageerde op de handelswijze van hun arbiter. Een maand schorsing is het verdict voor Farouk, die op onrechtmatige wijze gebruik had gemaakt van beelden. Ook heeft Al-Nasr juridische stappen tegen de scheidsrechter aangekondigd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.