Scheidsrechter drie maanden na dato alsnog door het stof na Van Dijk-blunder

Reacties

Michael Oliver meent dat hij fout gehandeld heeft in de Merseyside Derby van 17 oktober. In dat duel schopte Everton-goalie Jordan Pickford Virgil van Dijk uit de wedstrijd. Later zou blijken dat de Oranje-international een zware knieblessure opliep bij die actie.

Scheidsrechter drie maanden na dato alsnog door het stof na Van Dijk-blunder
© Pro Shots

In gesprek met The Daily Mail gaat de arbiter terug naar het in Engeland en daarbuiten veelbesproken moment. Van Dijk leek in kansrijke positie te komen. In een poging een goal te voorkomen, kwam Pickford met een wilde beweging uit en raakte hij de Nederlander vol. De VAR constateerde evenwel dat er van een penalty geen sprake kon zijn omdat Van Dijk buitenspel gestaan had. In die nasleep vergat de arbitrage de Everton-keeper te bestraffen voor zijn roekeloze charge.

'Ik zei eerst tegen de VAR: "Als het geen buitenspel is, ga ik een strafschop geven." Vervolgens hebben we met de arbitrage niet genoeg stilgestaan bij de ernst van die overtreding. We hadden voor buitenspel moeten fluiten zoals we deden, maar dan ook Pickford weg moeten sturen. Ik werd helemaal in het proces rond het penalty-vraagstuk gezogen. We verloren het grotere geheel uit het oog.'

Al snel kreeg Oliver de hoon over zich heen. Dat verraste hem wel. 'Achteraf was ik verrast. Op het veld was er niemand die om een rode kaart vroeg. Geen enkele speler. Inmiddels heb ik de beelden al zo vaak teruggezien. Ik dacht aanvankelijk dat Pickford zich alleen maar breed maakte. Dat deed hij ook, maar wel op de verkeerde manier', aldus Oliver, die zich wel uitsprak als voorstander van de VAR.

Everton
Everton
2 - 2
Liverpool
Liverpool
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.