Scheidsrechter bij CL-duel Ajax is oude bekende voor Benfica

Reacties

Slavko Vincic is door de UEFA aangewezen als scheidsrechter bij het Champions League-duel tussen Benfica en Ajax van woensdagavond.

Scheidsrechter bij CL-duel Ajax is oude bekende voor Benfica
© Pro Shots
Benfica
Benfica
2 - 2
Ajax
Ajax

De 42-jarige Sloveen floot zeven keer eerder een Europees duel van een Nederlandse club. De balans voor de Eredivisie-teams is positief met drie zeges, drie gelijke spelen en één nederlaag, een 3-2 verliesbeurt van AZ tegen Astra Giurgiu in de kwalificaties van de Europa League in 2015.

Vincic leidde Ajax eenmaal eerder, het duel met PAOK Saloniki in de voorronde van de Champions League in 2019/20 (2-2). Ook floot hij in de nazomer van 2021 de play-offwedstrijd tussen PSV en Benfica, waarin de Eindhovenaren op 0-0 bleven steken en daardoor het hoofdtoernooi van de Champions League misliepen. Vincic gaf Benfica-speler Lucas Veríssimo toen een rode kaart

De Sloveen werd overigens in 2020 gearresteerd omdat hij ervan werd verdacht betrokken te zijn geweest bij vrouwen-, wapen- en drugshandel. Al snel werd de arbiter van alle blaam gezuiverd.

De arbitrale leiding bestaat woensdag verder uit Tomaz Klancnik, Andraz Kovacic (beiden assistent-scheidsrechter), Rade Obrenovic (vierde official) en VAR Marco Fritz.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Benfica
Meer over Benfica
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.