Schalke hoopt op Sancho-route met komst City-talent Matondo

Reacties

Schalke 04 heeft zich versterkt met Rabbi Matondo. De achttienjarige aanvaller komt over van Manchester City en tekent een contract voor vierenhalf jaar bij de Bundesliga-club. Volgens Duitse media betaalt Schalke tussen de negen en tien miljoen euro en heeft City een terugkoopoptie bedongen.

Schalke hoopt op Sancho-route met komst City-talent Matondo

'Ik kende voor mijn komst al wat spelers die bij Schalke hebben gespeeld: Mesut Özil, Ivan Rakitic en Leroy Sané bijvoorbeeld', zegt Matondo op de clubsite van Schalke. 'Ik heb ook goede gesprekken gehad met de trainer (Domenico Tedesco, red.). De Bundesliga is een geweldige competitie en Schalke is de juiste keuze voor mijn sportieve toekomst.'

Matondo zal ongetwijfeld ook het verhaal van Jadon Sancho in zijn achterhoofd hebben. Die verhuisde in de zomer van 2017 van Manchester City naar Borussia Dortmund, dat miljoenen neerlegde voor de destijds zeventienjarige aanvaller. De Engelse belofte is inmiddels uitgegroeid tot een van de smaakmakers bij BVB. Mede omdat hij in Duitsland wel de speeltijd heeft gekregen op het hoogste niveau heeft hij kunnen uitgroeien tot Engels international.

Matondo staat te boek als een groot talent uit de opleiding van City, maar tot een debuut in de hoofdmacht kwam het nooit. De topclub nam de aanvaller in de zomer van 2016 over uit de jeugdopleiding van Cardiff City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Schalke 04
Meer over Schalke 04
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.