Schalke-fans plunderen het veld en verkopen het gras na promotiefeest

Reacties

Een jaar na de degradatie keert Schalke 04 weer terug naar de Bundesliga. Dat leverde zaterdagavond een enorm feest op in de Veltins-Arena, waar honderden fans na het einde van de gewonnen wedstrijd tegen St. Pauli het veld opkwamen. Dit betekende wel slecht nieuws voor de grasmat.

Schalke-fans plunderen het veld en verkopen het gras na promotiefeest
Schalke 04
Schalke 04
3 - 2
FC Sankt Pauli
FC Sankt Pauli

Schalke stond zaterdag na de eerste helft nog op een 0-2 achterstand en daardoor leek de promotiewedstrijd volledig in de soep te lopen. Die Knappen toonden na rust echter veerkracht en bogen het duel nog volledig in hun voordeel om: 3-2. De ontlading was groot bij spelers en supporters van Schalke en dat kwam er na afloop allemaal uit, met een onvermijdelijke pitch invasion.

Ongeveer tweeduizend fans stormden het veld op om daar de promotie te vieren met de spelersgroep. Enkele veldbestormers besloten een blijvende herinnering mee te nemen, door stukken van de grasmat af te scheuren. Toen iedereen het stadion had verlaten, leek het zwaar gehavende veld wel op een lappendeken. Een paar uur na het promotiefeest werden de eerste plaggen al online te koop aangeboden. Voor het stuk gras met daarop een penaltystip werd bijvoorbeeld honderd euro gevraagd.

De spelers konden zich er zaterdagavond niet heel druk over maken. 'Je ziet wat dit losmaakt', jubelde aanvoerder Danny Latza, omringd door hossende supporters. 'Vandaag mag het feest losbarsten. We veranderen de nacht gewoon in de dag.' Verdediger Ko Itakura, die vorig seizoen nog voor FC Groningen speelde, kondigde aan dat hij 'heel veel bier' ging drinken. 'En ik hou eigenlijk helemaal niet van bier', lachte de Japanner.

Na de degradatie van vorig jaar was clubicoon Gerald Asamoah erg emotioneel. Beelden van de voormalig Duits international die tegen zijn tranen vocht gingen toen de hele wereld over. Zaterdag was Asamoah opnieuw emotioneel, maar nu op een vrolijke manier. 'Ik heb heel veel gehuild', biechtte de dansende Ghanese Duitser op. 'Er is nu een last van onze schouders gevallen.'

Bij Schalke is Thomas Ouwejan dit seizoen een vaste basisspeler. In de thuiswedstrijd tegen St. Pauli deed de Nederlandse vleugelverdediger ook weer van begin tot eind mee.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.