Schalke 04 wint strijd om toptalent Embolo

Reacties

Schalke 04 heeft zich versterkt met Breel Embolo. De negentienjarige aanvaller, die zaterdag met Zwitserland werd uitgeschakeld op het EK, komt over van FC Basel.

Schalke 04 wint strijd om toptalent Embolo

Beide clubs zeggen niets over de hoogte van de transfersom, maar volgens Bild incasseert FC Basel 21 miljoen euro voor Embolo, wiens contract bij de Zwitserse kampioen in 2019 zou aflopen. Het bedrag zal in drie termijnen worden overgemaakt.

De afgelopen periode werd Embolo in verband gebracht met een aantal Premier League-clubs, waaronder Tottenham Hotspur en Manchester United. 'Met Breel Embolo hebben we een zeer groot talent dat door veel Europese topclubs werd begeerd aangetrokken', jubelt technisch directeur Christian Heidel op de website van Schalke 04. 'Ondanks zijn leeftijd heeft hij al zeer veel ervaring.' Embolo is door de Bundesliga-club tot medio 2021 vastgelegd.

De aanvaller maakte op 31 maart 2015 zijn debuut voor de Zwitserse nationale ploeg en staat inmiddels op veertien interlands, waarin hij één keer scoorde. Embolo is de op vier na jongste van de 552 EK-deelnemers. Zaterdag maakte hij als invaller zijn opwachting in de achtste finale die Zwitserland na strafschoppen verloor van Polen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.