Schalke 04 krijgt in openingskraker Tweede Bundesliga een dreun van HSV

De Tweede Bundesliga is dit jaar sterker dan ooit. Dat bleek ook wel uit het openingsduel, waarin gevallen grootmachten Schalke 04 en Hamburger SV het tegen elkaar opnamen. De bezoekers wonnen door een fraaie comeback.

Schalke 04
Schalke 04
1 - 3
Hamburger SV

Het Bundesliga-doek viel voor Schalke 04 afgelopen seizoen met nog vier competitieduels te gaan, na een rampzalig seizoen. Dat de degradatie ongekend hard aankwam, bleek wel uit het feit dat het na afloop tot een ongekende confrontatie kwam tussen supporters en spelers van de club uit Gelsenkirchen.

Het is een pijn die ze bij HSV nog goed kennen: die club speelde tot 2018 onafgebroken op het hoogste niveau, waardoor de degradatie snoeihard aankwam bij de Bundesliga-Dino. Vrijdagavond openden beide grootmacht het nieuwe seizoen in wat door kenners wordt omschreven als 'de sterkste Tweede Bundesliga ooit', gezien de vele grote clubs die dit jaar op het tweede niveau spelen.

Die Königsblauen kunnen niet meer beschikken over Klaas-Jan Huntelaar, die na de degradatie vertrok. Die Rothosen hadden op hun beurt vorig seizoen eveneens een Nederlander onder contract staan, maar Rick van Drongelen maakte de stap naar het hoogste niveau wél en tekende bij Union Berlin. Toch stond er bij beide ploegen een nieuwe landgenoot aan de aftrap: bij de bezoekers was een basisplek voor Ludovit Reis, linksback Thomas Ouwejan startte namens de thuisploeg.

Goalgetter Terodde
Het was echter niet de voormalig AZ-verdediger, maar een andere nieuweling die al vroeg de harten van de 20 duizend aanwezige Schalke-fans stal. Simon Terodde (de 33-jarige spits die namens onder meer VfL Bochum, VfB Stuttgart en 1. FC Köln naam maakte als doelpuntenmachine op het tweede niveau) opende in de achtste minuut de score. Een mooi moment voor de spits, die deze zomere nota bene overkwam van HSV. Het was voor Terodde alweer zijn 143ste goal in de Tweede Bundesliga.

Langzaam maar zeker kwam HSV beter in de wedstrijd. Eerst miste Robert Glatzel een penalty, maar een paar minuten na rust maakte hij zijn fout goed: 1-1. Na driekwart wedstrijd werd Reis gewisseld, Ouwejan bleef negentig minuten staan, maar hij moest in de slotfase toezien hoe HSV een dreun uitdeelde. Eerst maakte invaller Mortiz Heyer er een paar minuten voor tijd 1-2 van, Bakery Jatta verzorgde het extreem late slotakkoord.