'Schahin maakt het verschil in Limburgse derby'

Reacties

Liefst zeven trainers hadden in hun loopbaan zowel Roda JC als VVV-Venlo onder hun hoede. VI snorde ze op aan de vooravond van de onderlinge wedstrijd in Kerkrade, vanavond om 20.45 uur.

'Schahin maakt het verschil in Limburgse derby'

Op VI Pro verhalen ze over derbygevoelens in hun tijd en over de verschillen tussen Noord-Limburgse en Zuid-Limburgse Eredivisionisten. Ook geven ze alle zeven een voorspelling voor de wedstrijd van vanavond. Hoewel ze zonder uitzondering positief oordelen over de prestaties van VVV, verwacht niet één ex-trainer dat de ploeg van Maurice Steijn er met de winst vandoor gaat in het Parkstad Limburg Stadion.

Rob Baan, Sef Vergoossen, Jan Reker en Adrie Koster gokken op een gelijkspel. Frans Körver en René Trost denken dat het thuisvoordeel beslissend zal zijn voor Roda JC. Jan van Dijk ziet een andere doorslaggevende factor. 'Ik sla hun individuele kwaliteiten wat hoger aan', zegt Van Dijk, in 2001 kortstondig werkzaam bij Roda en tussen 2008 en 2011 actief in De Koel.

'Ze hebben een geweldige speler in Simon Gustafson, en spits Dani Schahin wordt onderschat. Die is heel balvast. Hij maakt veel fouten, maar kijk ook eens naar wat voor onmogelijke ballen hij vaak te verwerken krijgt. De laatste weken maakt hij een sterke indruk. Ik zie hem het verschil maken tegen VVV.' 

De samenvatting van ADO Den Haag - Roda JC (3-2).
De samenvatting van VVV-Venlo - FC Utrecht (0-1).
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.