Schade voor Leverkusen en Bosz na fout voor in bloopervideo

Reacties

Bayer Leverkusen heeft zondagmiddag in de vijfde minuut van de blessuretijd een nederlaag op bezoek bij FC Augsburg voorkomen. Verdediger Edmond Tapsoba was de gevierde man bij de ploeg van Peter Bosz. Vooral keeper Niklas Lomb zal de doelpuntenmaker dankbaar zijn.

Schade voor Leverkusen en Bosz na fout voor in bloopervideo
© Pro Shots
FC Augsburg
FC Augsburg
1 - 1
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Augsburg - Leverkusen zal hoe dan ook worden herinnerd als het duel waarin Lomb gigantisch blunderde. De keeper meldde zich al in 2008 bij de jeugdopleiding van Bayer Leverkusen, maar de keeper maakte pas vorige week op 27-jarige leeftijd zijn Bundesliga-debuut voor Die Werkself. Tegen FSV Mainz (2-2) verving hij de uitgevallen Lukas Hradecky, zoals hij dat ook deed in het Europa League-duel bij Young Boys (4-3 nederlaag).

Je zou dus kunnen zeggen dat Lomb al was warmgedraaid, maar niets wees daar zondag op in de vijfde minuut. De sluitpost behandelde een terugspeelbal totaal verkeerd, waarna Florian Niederlechner profiteerde. Het was wel het laatste wat Bosz kon gebruiken: mild uitgedrukt zit Leverkusen in 2021 in een wak. De ploeg die voor de jaarwisseling nog Bayern München uitdaagde in de strijd om de koppositie presteert de laatste tijd ronduit zwak. In de competitie is de ploeg bezig aan een vrije val, in de strijd om de DFB-Pokal viel het doek tegen het bescheiden Rot-Weiss Essen en donderdag was er dus de domper tegen Young Boys.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lange tijd speelde Leverkusen aanvallend weinig klaar. Na de onderbreking waren de bezoekers veel dreigender, maar bleef de gelijkmaker lange tijd uit. Hoewel Leverkusen de druk stevig opvoerde, leek Augsburg stand te houden. Totdat de mee opgekomen Tapsoba succesvol uithaalde.

Daarvoor had onder anderen winteraanwinst Jeremie Frimpong zich weten te onderscheiden met enkele acties, waaronder een volley. De ex-speler van Celtic had in de 58ste minuut het veld betreden als invaller. Timothy Fosu-Mensah maakte de negentig minuten vol, waar Daley Sinkgraven de hele wedstrijd op de bank bleef.

Situatie
Door de remise verzuimt Leverkusen de achterstand op de Champions League-zone te verkleinen. Wat dat betreft kwam ook de stuntzege van Eintracht op Bayern de ploeg van Bosz slecht uit. Nummer vier Frankfurt heeft nu vijf punten meer dan Leverkusen, dat nu belangrijke thuiswedstrijden tegen Young Boys en SC Freiburg wacht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.