Schaamte bij FC Twente: 'Moeten ons excuseren voor deze wanprestatie'

FC Twente-trainer Marino Pusic en aanvoerder Wout Brama hebben begrip voor de woede bij de supporters van de Tukkers. Twente ging vrijdagavond in eigen huis hard onderuit tegen Jong Ajax (2-5).

Twente begon nog goed in de Grolsch Veste en kwam vroeg op voorsprong, maar de bezoekers maakten er nog voor rust 1-3 van. Peet Bijen deed in de 50ste minuut nog iets terug, maar zes minuten later stond het al 2-5. In de slotfase pakte Cristian González ook nog een rode kaart. Het thuispubliek trakteerde de ploeg van Pusic achteraf op een groot fluitconcert en scandeerde 'schaam je kapot'.

'De schade is groot vandaag', reageerde Pusic bij FOX Sports. 'We hebben die fluitconcerten verdiend. We moeten ons excuseren voor deze wanprestatie.' De Twente-spelers liepen na afloop een rondje om de supporters te bedanken, maar kregen toen de volle laag. 'Dat hebben we verdiend. Na zo'n wedstrijd moet je met de billen bloot', aldus Pusic.

Brama veroorzaakte bij een 2-3 stand een strafschop, waarmee het laatste sprankje hoop verdween bij Twente. 'Dubbel pijnlijk dat het door een fout van mij gebeurde. Dat rondje maken is natuurlijk erg pijnlijk, maar het was een terechte reactie van het publiek. Als je 2-5 verliest, schaam je je altijd. Thuis mag je eigenlijk überhaupt niet verliezen.'

Door de nederlaag tegen de Amsterdammers blijft Twente steken op de vijfde plaats. Go Ahead Eagles en FC Den Bosch kunnen maandag op zes punten voorsprong komen.