Voor de derde keer op rij is AC Milan tegen puntenverlies aangelopen in de Serie A. Zondagmiddag was Sassuolo te sterk in Milaan, Gianluca Scamacca imponeerde.

AC Milan
1 - 3
Sassuolo
Sassuolo

Milan hield doordeweeks de Champions League-droom in leven door in Spanje te winnen van Atlético Madrid, Junior Messias pakte als invaller een hoofdrol. Zijn eerste doelpunt in de Champions League betekende meteen de belangrijke overwinning. Het resulteerde voor de Braziliaan niet in een basisplaats tegen Sassuolo, Zlatan Ibrahimovic startte in de punt van de aanval.

Milan startte goed, al in de 21ste minuut werd de openingstreffer gemaakt. Alessio Romagnoli kopte bij de eerste paal binnen na een corner. Gianluca Scamacca was daarna belangrijk, hij was kort achter elkaar betrokken bij twee goals van de uitclub. De gelijkmaker was prachtig, vanaf circa 25 meter vond de ex-spits van onder andere PSV en PEC Zwolle de rechterkruising met een schitterend schot (zie video onderaan). Nog geen tien minuten daarna had Scamacca wat geluk: zijn inzet belandde via keeper Mike Maignan en Simon Kjaer in het doel.

Zo moest Milan in de tweede helft aan de bak en werd Messias ingebracht. Hij bracht echter geen verlossing. Aan de andere kant besliste Domenico Berardi na iets meer dan een uur de wedstrijd door Romagnoli te kijk te zetten. Na een schijnbeweging viel de doelpuntenmaker van Milan om en kon Berardi in zijn 250ste Serie A-wedstrijd voor Sassuolo de 1-3 maken.

Zo heeft Milan een nieuwe knauw gekregen in de titelstrijd. In de vorige twee competitieduels werd ook al niet gewonnen. Internazionale en Atalanta Bergamo pakten eerder in de speelronde wel de volle buit. Napoli kan later op de zondag profiteren van de Milanese misstap in de thuiswedstrijd tegen Lazio.