SC Heerenveen zwaait Servische City-tiener vervroegd uit

Reacties

De Friese periode van Filip Stevanovic loopt op zijn einde. SC Heerenveen is momenteel met Manchester City in contact over het tussentijds beëindigen van zijn verhuurperiode.

SC Heerenveen zwaait Servische City-tiener vervroegd uit
© Pro Shots

Daarmee komt op korte termijn een einde aan een voor zowel Stevanovic (19) als SC Heerenveen weinig vruchtbare samenwerking. De Servische vleugelspits kwam het voorbije Eredivisie-seizoen niet verder dan tien basisplaatsen en elf invalbeurten en imponeerde zelden.

Dat terwijl Stevanovic vorig jaar zomer met hoge verwachtingen was gehuurd van Manchester City, dat een paar maanden daarvoor ruim acht miljoen euro voor hem had betaald aan Partizan Belgrado. Daar had de linksbuiten zich geëtaleerd als groot talent.

Hij debuteerde er al op zijn zestiende in het eerste elftal en stond niet veel later in de belangstelling van tal van Europese topclubs. Zijn keuze viel uiteindelijk op City. Destijds trok Savo Milosevic, zijn voormalige trainer bij Partizan, parallellen tussen Stevanovic en Eden Hazard.

Om zijn ontwikkeling te bevorderen leende City hem afgelopen zomer uit aan SC Heerenveen. Het ging om een verhuurperiode voor twee jaar. Dit om de jonge Serviër rust en continuïteit te bieden in een belangrijke fase van zijn loopbaan. Het eerste jaar in Friesland heeft zowel hem als Heerenveen echter dusdanig weinig opgeleverd, dat bij een tussentijdse evaluatie besloten is af te zien van het tweede huurjaar. De verwachting is dat City het talent spoedig elders onderbrengt. Daarbij is een langer verblijf in de Eredivisie een reële optie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer F. Stevanović
Meer over F. Stevanović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.