SC Heerenveen ziet toekomst in Ajax-huurling Johnsen

Reacties

Na zijn komst van Ajax heeft Dennis Johnsen (21) in rap tempo naam gemaakt bij SC Heerenveen. Indien de Noor zijn vorm van de laatste weken doortrekt, lonkt een permanente terugkeer in Friesland.

SC Heerenveen ziet toekomst in Ajax-huurling Johnsen

Heerenveen verkocht Johnsen anderhalf jaar geleden nog voor twee miljoen euro aan Ajax, maar in Amsterdam slaagde hij niet. Deze zomer kan Heerenveen de dribbelaar, die in januari overkwam als opvolger van de aan Stade Reims verkochte Arber Zeneli, permanent terughalen. Overigens voor een lager bedrag dan het medio 2017 voor hem ontving.

'Ik voel me vanaf het eerste moment weer goed hier', aldus Johnsen, die zaterdag tegen ADO Den Haag (2-3 zege) voor de derde keer op rij in de basis begon. 'Veel spelers ken ik al heel lang en de club is natuurlijk bekend terrein voor me. Ik ben ook blij met mijn spel, hoewel ik wel vind dat ik al een paar doelpunten had moeten maken.'

'Het is heel lekker dat we de weg naar boven weer hebben gevonden. Een paar weken geleden stonden we er een stuk minder goed voor op de ranglijst. We wisten wel dat we beter waren dan die vijftiende plaats, net zoals we nu weten dat alles nog niet is opgelost. Maar met elk goed resultaat groeit ons zelfvertrouwen en gaan we beter spelen.'

'Met mijn toekomst na dit seizoen ben ik nog niet bezig. Ik hoop dat ik zo goed speel dat Heerenveen óf Ajax toekomst in me ziet', besluit Johnsen, die zes duels achter zijn naam heeft deze jaargang. Verder speelde hij dit seizoen veertien keer voor Jong Ajax en éénmaal voor de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.