SC Heerenveen ziet de transfercarrousel rond Noppert nog niet op gang komen

Reacties

Blijft hij of gaat hij? Met nog twee weken tot het sluiten van de transfermarkt begint SC Heerenveen inzake Andries Noppert steeds meer op het eerste scenario te rekenen.

SC Heerenveen ziet de transfercarrousel rond Noppert nog niet op gang komen
© Pro Shots

Gebeld werd er de afgelopen weken genoeg. Tussenpersonen, makelaars, mensen die contact opnamen namens een club of zeiden dat te doen. Dergelijke telefoontjes kwamen binnen bij de begeleiding van Noppert en ook SC Heerenveen kreeg met belletjes van die orde te maken. Maar veel verder dan het inwinnen van informatie of een oriënterend gesprek is het nog niet gekomen.

FC Kopenhagen op de tribune voor Andries Noppert, schreef de Leeuwarder Courant zaterdag. Sinds de interesse van Ajax, dat uiteindelijk voor Gerónimo Rulli koos, was het de eerste keer dat de naam van Noppert in serieuze media gekoppeld werd aan een transfer. Was dit dan het teken dat de tombola rond de WK-keeper van Oranje op gang begint te komen?

'Dat gevoel heb ik nog niet', antwoordt technisch manager Ferry de Haan van SC Heerenveen. Het bericht over Kopenhagen kwam voor hem zelfs enigszins uit de lucht vallen. 'Voor elke wedstrijd krijg ik een overzicht met aanwezige clubs en agenten. Daar stond tegen AZ bijvoorbeeld ook Fulham op (dat interesse heeft in Milan van Ewijk, red.), maar Kopenhagen niet. Het zou natuurlijk kunnen dat ze alsnog geweest zijn, maar ze stonden niet op de lijst.'

Lang verhaal kort: Kopenhagen heeft zich bij SC Heerenveen niet gemeld. De Haan: 'Eigenlijk zijn er sinds december maar heel weinig serieuze contacten geweest voor Andries. Eén, hooguit twee.' Verwacht De Haan dat dit zo blijft en dat Noppert het seizoen afmaakt in Friesland? 'Als er wat staat te gebeuren dan krijg je daarover vaak in een eerder stadium wat signalen, die signalen zijn er op dit moment gewoon niet.' Het scenario dat De Haan openhoudt is dat Noppert ergens op de radar komt door een blessure of transfer. 'Dan kunnen dingen alsnog in versnelling raken, maar op dat moment hebben wij ook nog een keuze te maken. We willen niet dat het op de allerlaatste dagen gaat aankomen. We moeten zelf ook nog in staat zijn om te reageren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer A. Noppert
Meer over A. Noppert
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.