SC Heerenveen wint weer niet op frustrerende avond tegen Fortuna

Reacties

SC Heerenveen is er zaterdagavond weer niet in geslaagd om te winnen in de Eredivisie. De Friezen noteerden liefst 27 schoten tegen Fortuna Sittard, slechts één keer was het raak op een frustrerende avond.

SC Heerenveen wint weer niet op frustrerende avond tegen Fortuna
sc Heerenveen
sc Heerenveen
1 - 1
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

De eerste helft in het Abe Lenstra Stadion was het klassieke voorbeeld van kansen aan de ene kant, de goal aan de andere. Mitchell van Bergen en Chidera Ejuke waren voor Heerenveen dicht bij een doelpunt in de eerste twintig minuten, maar daarna sloeg Fortuna genadeloos toe. Met een lage voorzet bereikte Vitalie Damascan de mee opgekomen Felix Passlack, die de 0-1 binnengleed.

Heerenveen kwam de klap snel te boven, hoewel het daar de hulp van Clint Essers voor nodig had. De Fortuna-verdediger beging een onnodige overtreding op Jordy Bruijn, die op weg was naar de achterlijn en weinig gevaar kon stichten. Omdat Essers zijn overtreding in de zestien maakte ging de bal op de stip. Jens Odgaard, die ruim twee weken geleden nog miste tegen Feyenoord, maakte het nu wel af vanaf elf meter voor zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.

Er waren zaterdagavond genoeg nieuwe gezichten in de Eredivisie te bewonderen. Vijf van de elf basisspelers van Fortuna zijn nieuw binnen de Limburgse selectie, bij Heerenveen vielen Joey Veerman en Anders Dreyer in voor hun eerste speelminuten in Friesland. Trainer Johnny Jansen bracht het duo in om te voorkomen dat Heerenveen weer tegen puntenverlies zou oplopen, na de gelijke spelen tegen Feyenoord (1-1) en FC Twente (0-0) en de nederlaag tegen FC Emmen (0-2).

Jens Odgaard legt aan voor zijn eerste doelpunt in Nederland.
Jens Odgaard legt aan voor zijn eerste doelpunt in Nederland.

Het was ook Heerenveen dat aanspraak maakte op de drie punten, maar de aanvallers van de thuisclub maakten geen goede beurt in de slotfase. Dreyer schoot de bal van de voet van Ejuke en de Nigeriaan ging enkele minuten later op zijn beurt voor eigen succes, waar afspelen overduidelijk de beste optie was.

Voor Ejuke eindigde de wedstrijd op vervelende wijze. Hij raakte enkele minuten voor tijd geblesseerd en moest per brancard van het veld. Na dat moment rekenden de spelers van Heerenveen op een penalty, Odgaard werd immers aan het shirt getrokken, waardoor hij niet bij de bal kon om te schieten. De VAR bekeek het moment, maar besloot niet in te grijpen.

Mede door de blessure van Ejuke en het VAR-moment, werden er liefst acht minuten bijgetrokken. Ook in de extra tijd was het Heerenveen dat de klok sloeg, maar tot een doelpunt en dus een overwinning leidde dat niet. Het werd opnieuw een frustrerende avond, net als vorige week tegen FC Twente. Toen creëerde Heerenveen ook veel kansen, maar kwam het zelfs helemaal niet tot scoren. Door het gelijkspel blijft Heerenveen in de middenmoot staan, Fortuna verdubbelt zijn puntentotaal.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
Heracles Almelo
26
10
6
10
40-34
+6
36
9
FC Groningen
26
10
5
11
27-26
+1
35
10
sc Heerenveen
26
8
9
9
41-41
0
33
11
Sparta Rotterdam
26
9
6
11
41-45
-4
33
12
FC Emmen
26
9
5
12
32-45
-13
32
13
VVV-Venlo
26
8
4
14
24-51
-27
28
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
SC Heerenveen Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.