SC Heerenveen vindt weer tijdelijke oplossing voor Noors hoofdpijndossier

Reacties

SC Heerenveen heeft Runar Espejord (25) voor de derde keer op rij uitgeleend aan Tromsø IL. Het tekent het bijzonder ongelukkige huwelijk tussen de Friezen en de Noorse spits.

SC Heerenveen vindt weer tijdelijke oplossing voor Noors hoofdpijndossier
© Pro Shots

Heerenveen nam Espejord begin 2020 voor enkele tonnen over van Tromsø. De spits tekende in Friesland vervolgens een contract tot 2022 met een optie op nog een seizoen. De verwachtingen waren hoog: het was de bedoeling dat Espejord vanaf de zomer van 2020 uit zou groeien tot eerste spits.

Het liep compleet anders. Espejord was vrijwel voortdurend geblesseerd en schoot ook qua niveau tekort. Daarom werd hij een half jaar na zijn komst alweer uitgeleend aan Tromsø. In eerste instantie tot januari 2021. Toen de winterstop van het afgelopen seizoen echter naderde, werd duidelijk dat er voor Espejord opnieuw geen plek bij het eerste team van Heerenveen gevonden zou worden.

Voor de tweede keer werd vervolgens een huurovereenkomst met Tromsø gesloten. Die deal verliep vorige week. Heerenveen zat, ondanks de krapte in de spitspositie, wederom niet op een terugkeer van Espejord te wachten. Probleem was alleen dat Tromsø ook niet veel wilde besteden aan een volgende huurtermijn, aangezien Espejord de afgelopen maanden chronisch geblesseerd is geweest.

Inmiddels hebben Heerenveen en Tromsø elkaar alsnog gevonden voor een derde huurtermijn, die volgens Noorse bronnen mogelijk is gemaakt doordat Espejord zelf flink heeft ingeleverd. De nieuwe huurperiode van Espejord in Tromsø loopt tot het einde van dit kalenderjaar. Een paar maanden later loopt Espejords contract in Friesland af. Met slechts 119 speelminuten verdeeld over zes invalbeurten, lijkt hij de geschiedenis in te gaan als een van de grootste miskopen die SC Heerenveen de laatste jaren heeft gedaan.

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.