SC Heerenveen verrast ook zichzelf met ontwikkeling in dossier-Bochniewicz

Reacties

Hij is Pools international, ligt goed in de markt en is bijna transfervrij. Toch ziet het ernaar uit dat SC Heerenveen niet voor een vertrek van Pawel Bochniewicz hoeft te vrezen.

SC Heerenveen verrast ook zichzelf met ontwikkeling in dossier-Bochniewicz
© Pro Shots

De verbintenis van de 26-jarige centrale verdediger loopt na dit seizoen af. Enige tijd geleden was technisch manager Ferry de Haan niet heel optimistisch over de kansen om Bochniewicz te binden, vanwege de verwachte concurrentie op de markt. 'Dat zal niet eenvoudig worden, daar kan ik eerlijk over zijn. Financieel gezien wordt dat een stevige uitdaging', zei hij eind oktober tegen VI.

Na een aantal gesprekken met de centrale verdediger is de stemming nu beduidend positiever. 'Onze intenties zijn altijd al geweest om langer met elkaar door te gaan, Pawel staat er nu ook zo in', aldus De Haan. Zo'n beetje alle seinen staan dus op groen voor een redelijk onverwachte contractverlenging. De bedoeling is dat een en ander in de loop van januari wordt geformaliseerd in het bijzijn van de zaakwaarnemer van Bochniewicz. De Haan: 'Tot het zover is houd ik een kleine slag om de arm, maar het ziet er inderdaad goed uit. Daar zijn we heel blij mee.'

Bochniewicz kwam in de zomer van 2020 naar SC Heerenveen, dat destijds meer dan een miljoen voor hem betaalde. De voormalige verdediger van Granada, Udinese, Reggina en Gornik Zabrze veroverde die zomer gelijk een basisplaats. Medio 2021 ging het mis voor de linkspoot in de vorm van een kruisbandblessure. Deze zomer maakte Bochniewicz zijn rentree en direct keerde hij terug in de basiself.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.