SC Heerenveen verguld met crowdfunding supporters: 'Hartverwarmend'

Reacties

Supporters van SC Heerenveen kunnen met hun naam op het nieuwe wedstrijdshirt komen te staan. De Friese club is dankbaar voor het supportersinitiatief, dat 200 duizend euro op moet leveren.

SC Heerenveen verguld met crowdfunding supporters: 'Hartverwarmend'
© Pro Shots

Bij een gift van tenminste honderd euro wordt de naam van de donateur in het klein op de achterkant van het nieuwe shirt gedrukt, onder het rugnummer. De bedoeling is dat het initiatief twee ton in het laatje brengt, dat ten bate van de jeugdopleiding van de Friese club komt. 'Een hartverwarmend initiatief, dat volledig op het conto komt van betrokken supporters', aldus commercieel manager Martin Koopman.

SC Heerenveen speelde het afgelopen seizoen lang zonder hoofdsponsor. Het oorspronkelijke idee van de supporters was om via een dergelijke actie het vlak op de voorkant van het shirt te vullen. Afgelopen voorjaar vond de Friese club met Ausnutria alsnog een hoofdsponsor. Koopman: 'De initiatiefnemers lieten vervolgens niet los. Het basisidee dat ze hadden, hebben ze verplaatst naar de achterkant van het shirt. Wij vinden het een prachtig idee en stellen de ruimte graag beschikbaar.'

'Ons beleidsplan heet mei-inoar foarút, met elkaar, dat geven zij op deze manier handen en voeten', gaat Koopman verder. 'Elke bvo heeft het moeilijk, ook SC Heerenveen. Dat er vervolgens een dergelijk initiatief ontstaat dat op zo'n mooie manier recht doet aan de kernwaarden van de club, vinden we prachtig.' De directie en hoofdtrainer Johnny Jansen hebben zelf inmiddels hun donatie al gedaan. Koopman lachend: 'Maar wij hoeven onze naam niet op het shirt, hoor.' Inmiddels is er al zo’n twintigduizend euro opgehaald.

Koopman is niet ontevreden over hoe Heerenveen zich commercieel door de corona-crisis slaat. 'We zijn de afgelopen weken met zijn allen naar de mensen toegegaan. De provincie in, aanbellen en het gesprek aangaan. Spelers, stafleden, medewerkers, vrijwilligers en wij als directie: iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Die persoonlijke band met supporters willen we heel graag terugbrengen, want dat is de afgelopen jaren toch wat verloren gegaan. Als je dan ziet dat we inmiddels naar de 8.000 seizoenkaarten kruipen – terwijl we hier geen Arjen Robben hebben – zijn we daar heel content mee. Helemaal nu er vanuit de supporters nu zo'n mooi initiatief komt om de club te steunen. We staan schouder aan schouder.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.