SC Heerenveen spoelt moeizame voorbereiding weg tegen Willem II

Reacties

Dat resultaten in de voorbereiding niet zo veel zeggen, bewees SC Heerenveen zaterdagavond. In de eerste Eredivisie-wedstrijd sinds 8 maart versloegen de Friezen Willem II, de verrassing van vorig seizoen.

SC Heerenveen spoelt moeizame voorbereiding weg tegen Willem II
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
2 - 0
Willem II
Willem II

Bij zowel Heerenveen als Willem II stonden er nieuwelingen in de basis ten opzichte van vorig seizoen. Bij de thuisploeg waren dat bijvoorbeeld de teruggekeerde Erwin Mulder en Henk Veerman en de van Bayern München gehuurde Oliver Batista Meier. Aan de rechterkant verving Couhaib Driouech Mitchell van Bergen, die in de warming-up afhaakte. Aan Tilburgse zijde startten onder anderen Derrick Köhn en doelman Robbin Ruiter.

Heerenveen maakte in de voorbereiding nog weinig indruk met nederlagen tegen onder andere Vitesse (1-2), De Graafschap (5-1) en FC Utrecht (4-1), maar speelde tegen Willem II veel beter. In een aftastende openingsfase was het Willem II dat voor het eerst gevaarlijk werd. Ché Nunnely gaf de bal vanaf de rechterkant voor en bij de tweede paal kwam Mats Köhlert een teenlengte tekort om de bal binnen te schuiven. Aan de andere kant moest Ruiter redding brengen op een schot van Arjen van der Heide. Het talent stond op de plek van de naar CSKA Moskou vertrokken Chidera Ejuke.

Van der Heide deelde halverwege de eerste helft mee in de feestvreugde bij de openingstreffer van Heerenveen. Die begon en eindigde bij linksback Lucas Woudenberg, die vanaf de eigen helft een actie inzette. Hij kreeg alle ruimte en maakte veel meters, combineerde vervolgens met Van der Heide en schoof de bal in het doel: 1-0. Zo nam de thuisploeg de leiding in het Abe Lenstra Stadion, dat corona-proof gevuld was, en werd Woudenberg de maker van de eerste Eredivisie-goal van het seizoen.

Zo'n tien minuten na de 1-0 kreeg Van der Heide een flinke dreun van Miquel Nelom. De verdediger van Willem II kreeg van scheidsrechter Richard Martens een gele kaart en mocht daar zijn handen voor dichtknijpen. Pas in de tweede helft kwamen de Tilburgers weer dicht bij een doelpunt. Vangelis Pavlidis rondde zelfs af, maar zijn treffer ging niet door omdat hij bij het ontvangen van de bal buitenspel stond.

© Pro Shots

Henk Veerman liet zich na de afgekeurde goal van Willem II ook zien. Hij schoot eerst over en vervolgens ging hij alleen op Ruiter af, maar raakte hij de bal kwijt. Verdediger Pawel Bochniewicz kopte kort daarna van dichtbij nog op de doelman van de Tilburgers. De Pool had toen geen geluk, maar een kwartier voor tijd wel. Met een kopbal uit een vrije trap van Joey Veerman zorgde hij voor de 2-0 van Heerenveen. Daarmee was de wedstrijd beslist.

Heerenveen begon zo met een overwinning aan het seizoen en speelt zaterdag over een week een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Willem II gaat een belangrijke week tegemoet. De Tilburgers spelen woensdag in de tweede voorronde van de Europa League tegen Niederkorn uit Luxemburg. Op zondag komt Heracles Almelo op bezoek.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.