SC Heerenveen pakt door met Jansen en Espejord

Reacties

Het eerste seizoen van Johnny Jansen als hoofdtrainer van SC Heerenveen smaakt bij de clubleiding naar meer. Onder de 44-jarige coach hebben de Friezen een indrukwekkende inhaalslag gemaakt.

SC Heerenveen pakt door met Jansen en Espejord
© Pro Shots

Als Heerenveen deze week wint van concurrenten Willem II en Heracles Almelo, gaat de club als nummer vier van de Eredivisie de winterstop in. Wie dat deze zomer had voorspeld, was voor gek verklaard. Heerenveen had een rampzalig seizoen achter de rug en raakte bovendien bepalende spelers als Michel Vlap, Sam Lammers en Kik Pierie kwijt.

De selectie werd echter prima aangevuld en Jansen maakte er vervolgens een uitstekend functionerend team van. Het is dan ook niet verrassend dat de club graag met hem door wil. Jansen tekende afgelopen zomer een contract voor één seizoen met de afspraak dat er halverwege een evaluatiemoment zou komen.

Nu de winterstop nadert, komt dat moment ook dichterbij. De intenties van de club zijn duidelijk: Heerenveen is zeer tevreden over het functioneren van Jansen en zijn staf en wil de samenwerking graag verlengen. Jansen zelf gaf onlangs in een interview met VI al aan daarvoor open te staan: 'Iedereen is heel positief over hoe het gaat, hopelijk gaan we er in de toekomst over praten.'

Espejord
Daarnaast hoopt Heerenveen de selectie deze winterstop te versterken met een spits. Momenteel is Jens Odgaard de enige pure nummer negen, maar de verwachting is dat hij er snel een concurrent bij krijgt. Runar Espejord (23) wordt al langere tijd gevolgd door Heerenveen en nu de spits met zijn club Tromsø gedegradeerd is, lijkt niets een overgang naar Friesland nog in de weg te staan.

Espejord is een 1.89 meter lange spits die dit seizoen vijf keer scoorde in achttien competitieduels voor de Noren. In totaal speelde de voormalig jeugdinternational al ruim honderd officiële duels voor Tromsø. Thomas Buitink van Vitesse was ook lange tijd in beeld, maar van zijn komst is geen sprake meer.

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.