SC Heerenveen opent jacht op jonge Noren

Reacties

SC Heerenveen denkt in zijn jacht op aanvallende versterking aan Osame Sahraoui. De 21-jarige Noor zou van zijn club Valerenga IF bij het juiste bod mogen vertrekken.

SC Heerenveen opent jacht op jonge Noren
© Pro Shots

Heerenveen is hard op zoek naar impulsen voor de voorste linie na het vertrek van Amin Sarr naar  Olympique Lyon. Daarbij zijn de Friezen uitgekomen bij Sahraoui, die al lang hoog op de scoutingslijsten in het Abe Lenstra Stadion staat. Ook bij andere Eredivisie-clubs is hij geen onbekende; zo waagde afgelopen zomer SC Cambuur nog een tevergeefse poging hem binnen te halen.

Inmiddels is het Heerenveen dat serieus werk maakt van de linksbuiten (op de foto links). Waar Valerenga afgelopen zomer weigerde mee te werken aan zijn vertrek, zou de Noorse club nu wel open staan voor een transfer. De vraagprijs ligt volgens Noorse bronnen rond de twee miljoen euro.

Behalve Sahraoui heeft SC Heerenveen ook serieuze interesse in een andere Noor, namelijk de negentienjarige Daniel Karlsbakk van Viking FK. Zijn werkgever zou een vraagprijs van circa drie miljoen euro voor de spits hanteren.

Het ligt overigens niet in de lijn der verwachting dat SC Heerenveen het budget heeft om beide Noorse talenten naar Friesland te halen.

Spelersprofiel

O. Sahraoui


Geboortedatum:
11 juni 2001
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Oslo
Nationaliteit
Noorwegen
Lengte:
1,70 m
Gewicht:
65 kg
Huidige club:
SC Heerenveen
Nationaal team:
Noorwegen

Spelersprofiel

Karlsbakk


Geboortedatum:
7 april 2003
Leeftijd:
20
Geboorteplaats:
Kristiansand
Nationaliteit
Noorwegen
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
79 kg
Huidige club:
SC Heerenveen
Nationaal team:
Noorwegen Onder 16
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.