SC Heerenveen laat Llanez vanwege privé-problemen huiswaarts keren

Reacties

Ulysses Llanez is voorlopig niet inzetbaar voor SC Heerenveen. De Amerikaanse buitenspeler is vanwege aanhoudende privé-problematiek teruggekeerd naar de Verenigde Staten.

SC Heerenveen laat Llanez vanwege privé-problemen huiswaarts keren
© Pro Shots

Dat laat Heerenveen vandaag (dinsdag) weten. Wanneer de negentienjarige Llanez terugkeert uit de Verenigde Staten is niet bekend.

Daarmee komt een voorlopig einde aan Llanez’ periode in Friesland, die sportief en privé nog niet naar wens is verlopen. De dribbelaar werd afgelopen zomer op huurbasis overgenomen van VfL Wolfsburg, maar kwam nooit in de buurt van een basisplaats. Verspreid over vijf invalbeurten maakte hij in totaal negentig minuten. Daarmee maakte de Amerikaanse international (drie caps) de verwachtingen bij lange na niet waar.

Llanez’ geringe bijdrage aan het eerste elftal valt te herleiden tot problematiek in de privé-sfeer. De buitenspeler kampte de afgelopen periode met persoonlijke problemen. Vanuit Heerenveen zijn diverse pogingen ondernomen om hem er bovenop te helpen, maar tevergeefs. In een poging de negatieve spiraal te doorbreken is Llanez – die ook met een blessure kampt – nu teruggekeerd naar zijn thuisland. Zijn contract bij Wolfsburg loopt nog tot 2024.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.