SC Heerenveen kleineert tien man Willem II voor eigen publiek

Reacties

SC Heerenveen heeft Willem II zaterdagavond te kijk gezet voor eigen publiek. Na een rode kaart voor verdediger Freek Heerkens liep het duel met de Friezen voor de Tilburgers uit op een uitermate pijnlijke avond.

SC Heerenveen kleineert tien man Willem II voor eigen publiek
Willem II
Willem II
1 - 5
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Door het indrukwekkende optreden van Fran Sol tegen AZ had Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink zijn ploeg vrijdag nog zo gewaarschuwd voor de kwaliteiten van Willem II en zijn spits. De 26-jarige Spanjaard was de laatste tijd dan ook op dreef met vijf goals in zijn laatste drie competitieduels, maar de bezoekers hadden zaterdagavond in Tilburg weinig van hem te vrezen.

Willem II deed in eigen huis aanvankelijk nog goed mee. Nadat Nemanja Mihajlovic na een levendige openingsfase de score had geopend met een schuiver in de verre hoek, sloegen de Tilburgers uit een prima uitgespeelde counter razendsnel terug. Aras Özbiliz bediende Atakan Akkaynak, die oog in oog met doelman Warner Hahn uiterst kalm bleef en de bal in het doel stiftte: 1-1.

Ook na dat vermakelijke begin bleef de wedstrijd op en neer golven. Willem II deed zijn best de eerste thuiszege sinds 26 september te boeken, maar de beste kansen waren voor Heerenveen. Mihajlovic, in de basis gestart bij afwezigheid van Arber Zeneli, schoot echter over na een fraaie pass van achteruit van Yuki Kobayashi en zag even later Michel Vlap van dichtbij missen uit zijn voorzet.

Het kantelpunt in de wedstrijd: de rode kaart voor Willem II-verdediger Freek Heerkens.
Het kantelpunt in de wedstrijd: de rode kaart voor Willem II-verdediger Freek Heerkens.

Vlak voor rust zette uitgerekend voormalig Willem II'er Ben Rienstra de Friezen uit een strafschop op het spoor van de tweede zege op rij. Omdat verdediger Heerkens ook nog eens een directe rode kaart kreeg voor het vasthouden van de doorgebroken Pelle van Amersfoort, was het verzet van de thuisploeg daarna gebroken. Daar kon ook diens vervanger Jordens Peters niks aan veranderen.

Met de van langdurig blessureleed herstelde captain in het veld moest Willem II de vierde thuisnederlaag van het seizoen slikken. Vlap maakte er in de 53ste minuut na een afgeslagen corner 1-3 van, vervolgens was het Mitchell van Bergen die met twee goals – waarvan één na een fraaie slalom - de score een nog pijnlijker aanzien gaf voor de ploeg van Adrie Koster, die blij mocht zijn dat het daarbij bleef.

Willem II incasseerde daardoor voor de tweede keer dit kalenderjaar vijf goals in een competitieduel op eigen veld (in april werd het al 1-5 tegen Feyenoord) en moet ondanks de knappe zege van vorige week in Alkmaar naar onderen blijven kijken. Heerenveen heeft op zijn beurt al voor de tweede keer dit seizoen vijf keer gescoord in een uitduel (na de 0-5 bij De Graafschap) en blijft het in spoor van AZ.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
7
Heracles Almelo
34
15
3
16
61-68
-7
48
8
FC Groningen
34
13
6
15
39-41
-2
45
9
ADO Den Haag
34
12
9
13
58-63
-5
45
10
Willem II
34
13
5
16
58-72
-14
44
11
sc Heerenveen
34
10
11
13
64-73
-9
41
12
VVV-Venlo
34
11
8
15
47-63
-16
41
13
PEC Zwolle
34
11
6
17
44-57
-13
39
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.