SC Heerenveen kan de transfermarkt op in januari

Reacties

Er is bij SC Heerenveen een potje beschikbaar voor winterse versterkingen, maar technisch manager Gerry Hamstra benadrukt dat de club niet ten koste van alles de transfermarkt op gaat.

SC Heerenveen kan de transfermarkt op in januari

'We hebben wel wensen, maar het hangt er ook vanaf wat er beschikbaar komt', aldus Hamstra. 'In de winter is dat vaak anders dan in de zomer. Om een voorbeeld te noemen: vorig jaar wilden wij in de winter een speler, maar zijn club vroeg miljoenen. In de zomer vertrok hij vervolgens voor zeven ton. Met zulke zaken moet je rekening houden.'

Een van de posities waar Heerenveen naar kijkt is die van rechtsbuiten. Martin Ødegaard (foto) keert na dit seizoen namelijk terug naar Real Madrid en een directe opvolger heeft Heerenveen op dit moment niet in huis. 'Het zou interessant kunnen zijn om daar in januari al iets te doen', vertelt Hamstra. 'Maar het hangt er dus echt vanaf wat er beschikbaar is.'

Heerenveen neemt in januari in elk geval afscheid van Martin Hansen. De doelman werd eind augustus voor een half jaar gehuurd vanwege de blessure van Warner Hahn, die inmiddels al een paar weken eerste keeper is. Verder moet de club een beslissing nemen over Simon Thern. De Zweedse middenvelder (25) werd het afgelopen jaar verhuurd aan AIK Solna en keerde onlangs terug in Friesland. Hij is vanaf januari weer inzetbaar en zijn contract loopt na dit seizoen af.

Ook reservedoelman Wouter van der Steen, middenvelder Pelle van Amersfoort en spits Reza Ghoochannejhad hebben een aflopende verbintenis. Stijn Schaars ook, maar dat contract bevat een optie voor een extra jaar.

'Heerenveen moet echt gaan winnen om twijfel uit de kleedkamer te houden'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.