SC Heerenveen is concurrentie de baas met komst Van Ewijk

Reacties

Milan van Ewijk gaat zijn carrière voortzetten bij SC Heerenveen. De Friese club heeft een akkoord bereikt met ADO Den Haag. Die club ontvangt vijfhonderdduizend euro voor de rechtervleugelverdediger en heeft tevens een doorverkooppercentage afgedwongen.

SC Heerenveen is concurrentie de baas met komst Van Ewijk
© Pro Shots

Van Ewijk maakte in de zomer van 2019 de stap naar het profvoetbal. ADO Den Haag pikte de inmiddels twintigjarige verdediger op bij Excelsior Maassluis. In zijn eerste seizoen kwam Van Ewijk tot twaalf Eredivisie-wedstrijden in Haagse dienst, waarna hij in de tweede seizoenshelft werd verhuurd aan SC Cambuur. Mede omdat het seizoen 2019/20 werd afgebroken wegens het coronavirus én door blessures kwam Van Ewijk maar tot twee optredens in Leeuwarden.

Dit seizoen is Van Ewijk een vaste waarde bij ADO Den Haag. De verdediger miste geen enkele wedstrijd en maakte tegen AZ zijn enige goal van het seizoen. Waar ADO Den Haag achttiende staat en dreigt te degraderen, daar blijft Van Ewijk dus wel actief in de Eredivisie. Hij gaat een contract voor vier jaar ondertekenen in het Abe Lenstra Stadion, waar hij de opvolger wordt van Sherel Floranus. Die heeft de club laten weten zijn aflopende contract niet te verlengen.

Naast SC Heerenveen was eerder al meer interesse in Van Ewijk. Naast Heerenveen maakte ook SV Darmstadt 98 zijn interesse kenbaar; de club uit de Tweede Bundesliga deed zelfs al een bod. Op de achtergrond volgden FC Twente en Fortuna Sittard de ontwikkelingen nauwgezet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.