SC Heerenveen houdt rekening met stilte voor de transferstorm

Reacties

Na een trainingskamp in het Gelderse Rheden keerde SC Heerenveen afgelopen weekend terug op Friese bodem. De basis voor het nieuwe seizoen is in conditioneel opzicht gelegd, hoe houdbaar die is moet de komende weken uitwijzen.

SC Heerenveen houdt rekening met stilte voor de transferstorm

Er staan namelijk nogal wat vraagtekens achter de status van diverse Heerenveen-spelers, waardoor het op transfergebied stilte voor de storm lijkt, waarbij de club achter de schermen op diverse scenario's anticipeert. Zo hebben Morten Thorsby en Arber Zeneli aangegeven dat zij graag een transfer naar het buitenland willen maken en staat ook Yuki Kobayashi (foto) open voor een nieuw avontuur. Dat laatste geldt eveneens voor Henk Veerman, die de concurrentiestrijd van Sam Lammers lijkt te verliezen en daarmee opnieuw veroordeeld zou worden tot een reserverol.

Er is volop belangstelling voor Veerman. Onder meer FC Emmen en Excelsior zien de lange spits graag komen. Heerenveen wil Veerman met het oog op zijn in 2019 aflopende contract verkopen en niet verhuren. Met het oog op een eventueel vertrek van Doke Schmidt heeft Heerenveen onlangs Robin Schouten van Jong Ajax op proef gehad. Los van eventuele uitgaande transfers presenteert de Friese club op korte termijn een middenvelder ter vervanging van de geblesseerde Stijn Schaars, waarschijnlijk gaat het om Rodney Kongolo (20, Manchester City). Later in de voorbereiding zal Heerenveen ook nog een extra doelman vastleggen.

De contouren van het nieuwe Heerenveen zijn in de eerste vier oefenduels langzaam duidelijk geworden. Trainer Jan Olde Riekerink neigt naar een middenveld met de punt naar voren, waardoor Lammers in zijn rug directe steun krijgt van een aanvallende middenvelder, waarschijnlijk Michel Vlap. Olde Riekerinks missie voor meer spektakel in het Abe Lenstra Stadion te zorgen komt tot uiting in een tactiek waarin Heerenveen in de opbouw duidelijk sneller de weg naar voren zoekt.

Na drie oefenpotjes tegen amateurs en één tegen het tweede van Borussia Mönchengladbach wordt deze week tegen FC Twente (woensdag) en Kayserispor (zaterdag) duidelijker hoe Heerenveen er qua niveau voorstaat. Nadien reist de ploeg voor een kort trainingskamp af naar Duitsland, waar zij tegen Champions League-deelnemer 1899 Hoffenheim een oefenwedstrijd speelt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.