SC Heerenveen heeft geduld nodig voor Noors toptalent Hauge

Reacties

SC Heerenveen zet voor de opvolging van Chidera Ejuke in op Jens Petter Hauge. Het grote Noorse talent stelt alleen wel het geduld van de Friezen op de proef.

SC Heerenveen heeft geduld nodig voor Noors toptalent Hauge
© Pro Shots

Heerenveen haalde Ejuke vorig jaar voor twee miljoen euro weg bij Vålerenga IF en verkocht hem onlangs voor het zesvoudige aan CSKA Moskou. Heerenveen ziet de ideale opvolger nu ook in Noorwegen in de persoon van de twintigjarige Hauge.

Net als Ejuke is Hauge een bijzonder vlot scorende buitenspeler. Namens FK Bodø/Glimt was hij dit seizoen al elf keer trefzeker in vijftien duels. Hauge staat daarmee te boek als een van de grootste talenten van de Noorse competitie en is jeugdinternational.

Met FK Bodø/Glimt en Hauge denkt Heerenveen er wel uit te kunnen komen. Alleen heeft Hauge een sterke voorkeur om pas na het Noorse (zomer)seizoen te verkassen. Met FK Bodø/Glimt stevent hij namelijk af op een historische landstitel. Dit zou alleen betekenen dat Hauge pas in de winter aansluit bij Heerenveen. Geen ideale situatie voor Heerenveen, dat de afweging moet maken of het wil wachten op zijn topkandidaat, of dat het het vlotter op orde brengen van de selectie de voorkeur geeft.

Heerenveen legt zoals bekend de komende week in elk geval wel de centrale verdedigers Pawel Bochniewicz en Jan Paul van Hecke vast. Daarnaast staan er nog een middenvelder en een reservekeeper op het verlanglijstje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer J. Hauge
Meer over J. Hauge
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.