SC Heerenveen en FC Twente profiteren flink mee van transfer Ziyech

Reacties

De aanstaande miljoenentransfer van Hakim Ziyech naar Chelsea is goed nieuws voor zijn oude clubs. Zowel SC Heerenveen als FC Twente ontvangt een mooi bedrag, wanneer de handtekeningen eenmaal gezet zijn in Londen.

SC Heerenveen en FC Twente profiteren flink mee van transfer Ziyech
© Pro Shots

Eerder op de woensdag werd bekend dat Ziyech op het punt staat om zich te verbinden aan Chelsea. De spelmaker maakt in de zomer de overstap naar Londen voor een bedrag van tussen de 40 en 45 miljoen euro. Vijf procent van die transfersom gaat onder het mom van opleidingvergoeding naar zijn oude clubs.

Het gaat dus om iets meer dan twee miljoen euro. Dat bedrag wordt verdeeld onder de clubs waar hij zich ontwikkelde voor zijn stap naar Ajax. Ziyech speelde van 2004 tot 2014 voor Heerenveen, waarna hij nog twee seizoenen uitkwam voor FC Twente.

De Tukkers krijgen daarom twintig procent van de opleidingsvergoeding - tussen de 400.000 en 450.000 euro - de rest van het bedrag gaat naar Heerenveen. Die club kan dus rekenen op een bonus van tussen de 1,6 en 1,8 miljoen euro. De Friezen ontvingen eerder ook al meer dan een miljoen euro bij de transfer van Ziyech naar Ajax.

FC Emmen grijpt op dat gebied mis. Die club deelde de jeugdopleiding tussen 2009 en 2012 met Heerenveen, maar krijgt geen vergoeding, omdat Ziyech ook in die periode het label Heerenveen-speler had.

Voor SC Heerenveen is de vergoeding voor Ziyech een zeer welkome bonus. Uit de jaarcijfers bleek dat de club nog altijd met behoorlijke gaten in de begroting kampt. Daarover meer in onderstaand PRO-artikel:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer H. Ziyech
Meer over H. Ziyech
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.