SC Heerenveen: Colassin wint terrein, gesprekken met Chelsea

Reacties

Een paar weken geleden zag het ernaar uit dat het verblijf van Anderlecht-huurling Antoine Colassin bij SC Heerenveen als een nachtkaars uit zou gaan. Inmiddels is een langer verblijf in Friesland echter niet meer ondenkbaar voor de Belg.

SC Heerenveen: Colassin wint terrein, gesprekken met Chelsea
© Imago

Heerenveen huurde de Belgische aanvaller afgelopen zomer als stand-in voor Sydney van Hooijdonk en Amin Sarr. Maandenlang vervulde Colassin dan ook een rol in de marge. De afgelopen weken is hij echter telkens terug te vinden in de basisopstelling. In de maand mei was hij bovendien drie keer trefzeker, waaronder tweemaal tegen PSV. Donderdag tegen FC Twente (1-2) startte hij voor de vierde wedstrijd op rij.

'Een paar weken geleden is Antoine naar me toegekomen', vertelt trainer Kees van Wonderen. 'Hij speelde in die fase eigenlijk helemaal niet en wilde weten wat hij moest doen om dat te veranderen. Hij wilde gaan spelen én ervoor zorgen dat hij bij Heerenveen kon blijven. Dat vond ik een heel mooi gesprek, wat zijn instelling en motivatie aantoonde. Antoine herkent namelijk dat hij hier een bepaald podium kan pakken, dat dit een club is waar hij zich kan ontwikkelen, waar hij bij Anderlecht bij wijze van spreken nummer 72 in de rij is.'

Het roept de vraag op hoe Heerenveen nu naar de toekomst van Colassin kijkt. De koopoptie in zijn huurcontract vinden de Friezen te duur, de mogelijkheid van onderhandelingen met Anderlecht houdt de club echter wel open. Van Wonderen: 'Antoine doet het goed. Ik zie in hem een speler die ook volgend seizoen bij Heerenveen zou kunnen passen.'

Webster
Een andere potentiële versterking voor volgend seizoen is Charlie Webster. SC Heerenveen voert momenteel gesprekken met Chelsea over het huren van de negentienjarige middenvelder, die nog wacht op zijn officiële debuut in het eerste elftal van de Londenaren. Webster heeft in Londen nog een contract tot 2024 en is Engels jeugdinternational.

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.