SC Heerenveen begeeft zich ook in Noorwegen bij spitsenjacht

Reacties

Heerenveen wil zich het liefst al in de winterstop gaan versterken met een nieuwe spits. Twee van de namen die op het lijstje staan zijn Thomas Buitink en Runar Espejord, een Noor van Tromsø.

SC Heerenveen begeeft zich ook in Noorwegen bij spitsenjacht
© Pro Shots

Heerenveen heeft in Noorwegen al diverse malen op de tribune gezeten om Espejord te bekijken. De 23-jarige aanvaller is een voormalig Noors jeugdinternational en scoorde dit seizoen in de competitie vier keer in vijftien wedstrijden. Hij heeft nog een contract tot eind 2020.

Buitink is ook nog nadrukkelijk in beeld voor de spitspositie in Heerenveen. Afgelopen zomer klopten de Friezen al aan voor de negentienjarige spits van Vitesse. Een transfer ging toen niet door omdat zowel Vitesse als de speler van een deal afzag. Buitink wilde voor zijn kans gaan in Arnhem, maar veel speeltijd heeft hij er vervolgens niet gekregen van Leonid Slutsky. Hetzelfde geldt overigens in Alkmaar voor Ferdy Druijff, die afgelopen zomer ook op het kandidatenlijstje van Heerenveen stond.

Bij Heerenveen is er behoefte aan een extra spits. Momenteel is Jens Odgaard de enige pure nummer negen in de selectie. De twintigjarige Deen is gehuurd van Sassuolo.

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.