SC Cambuur strikt doelman en praat met FC Utrecht

Reacties

Yanick van Osch wordt de nieuwe doelman van SC Cambuur. De keeper komt transfervrij over van Fortuna Sittard.

SC Cambuur strikt doelman en praat met FC Utrecht
© Pro Shots

De 26-jarige Van Osch is met Cambuur rondgekomen over een meerjarige verbintenis. Cambuur had door de aflopende contracten van Robbin Ruiter en João Virginia (huur) een vacature onder de lat.

Met het strikken van Van Osch slaagt Cambuur erin om volgens wens een keeper met ervaring binnen te halen. De Bosschenaar was in de Eredivisie twee seizoenen eerste doelman van Fortuna Sittard, waar hij dit seizoen verdrongen werd door Ivor Pandur na het ontslag van trainer Sjors Ultee. In Leeuwarden komen Van Osch en Ultee elkaar weer tegen. Voor zijn tijd bij Fortuna speelde Van Osch bij PSV, waar hij 47 duels in de KKD speelde namens het beloftenteam.

SC Cambuur is daarnaast voornemens Remco Balk aan boord te houden. De 22-jarige aanvaller werd dit seizoen gehuurd van FC Utrecht en de intentie van de Leeuwarder club is om de rechtspoot permanent onder contract te nemen.

Na de degradatie neemt SC Cambuur afscheid van het gros van zijn bestaande selectie. Ruiter, Virginia, Doke Schmidt, Calvin Mac-Intosch, Sai van Wermeskerken, Mees Hoedemakers, Jamie Jacobs, Mitchel Paulissen, Robin Maulun, Ben Rienstra, Navarone Foor, Bjorn Johnsen, Felix Mambimbi, David Sambissa en Mimoun Mahi hebben aflopende (huur)contracten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.