SC Cambuur sluit deal met Everton voor keeperspositie

Reacties

SC Cambuur heeft zijn nieuwe doelman binnen. João Virginia komt, zodra de laatste plooien zijn gladgestreken, over van Everton. Volgens Engelse bronnen betreft het een deal op huurbasis.

SC Cambuur sluit deal met Everton voor keeperspositie
© Pro Shots

De 22-jarige doelman volgt in Leeuwarden de vertrokken Sonny Stevens op. Met hem kwam Cambuur er niet uit over verlenging van zijn aflopende contract.

Met Virginia krijgt Cambuur de beschikking over een keeper met een indrukwekkend cv. De Portugees heeft ook al periodes bij Arsenal, Sporting Portugal, Reading en Benfica achter zijn naam staan. Virgínia is afkomstig uit de jeugdopleiding van Benfica en gold in zijn tienerjaren als groot talent. In 2018 was hij basisspeler van Portugal Onder-19 dat zich tot Europees kampioen kroonde.

Ondanks die potentie is Virginia voorheen nergens eerste keeper geweest, hoewel hij namens Everton en Sporting Portugal wel officiële wedstrijden speelde. Vorig seizoen deed hij namens Sporting nog mee tegen Ajax, tijdens de ontmoeting in Amsterdam in de groepsfase van de Champions League. In Leeuwarden moet hij meer vlieguren gaan maken.

Voor de positie van tweede doelman is Robbin Ruiter kandidaat. Hij traint momenteel mee bij Cambuur. Cambuur versterkte zich voor het nieuwe seizoen al met Remco Balk en Silvester van der Water.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.