SC Cambuur pakt door voor onderbezette keeperspositie

Reacties

SC Cambuur is druk doende de leemte onder de lat in te vullen. De club heeft zijn pijlen gericht op een doelman met een boeiend cv.

SC Cambuur pakt door voor onderbezette keeperspositie
© Pro Shots

Het gaat om João Virgínia, die onder contract staat bij Everton. De Portugees is pas 22, maar heeft al periodes bij Arsenal, Sporting Portugal, Reading en Benfica achter zijn naam staan. Virgínia is afkomstig uit de jeugdopleiding van Benfica en gold in zijn tienerjaren als groot talent. In 2018 was hij basisspeler van Portugal Onder-19 dat zich tot Europees kampioen kroonde.

De potentie die Virgínia als tiener werd toegedicht heeft hij nog niet ingelost. Hij speelde tot dusver pas veertien officiële clubwedstrijden, verdeeld over Reading (drie), Everton (drie) en Sporting Portugal (acht). Bij die laatste club was hij afgelopen seizoen tweede doelman achter António Adán. Sporting huurde hem van Everton, waar hij nog tot 2024 vastligt.

Maandag is er in elk geval al één nieuwe keeper aanwezig op de training van Cambuur. Het gaat om Robbin Ruiter (35), die clubloos is sinds zijn vertrek bij Willem II afgelopen januari jaar. De routinier wordt op proef genomen.

Cambuur zoekt naar twee nieuwe doelmannen. Het contract van Sonny Stevens, afgelopen seizoen eerste keeper, is namelijk afgelopen. Daarnaast moest diens stand-in Pieter Bos aan het einde van afgelopen jaargang zijn carrière staken vanwege medische redenen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.