Sarri verklaart wissel van ontevreden Ronaldo: 'Hij was in de rust al bezorgd'

Reacties

Juventus won woensdagavond op bezoek bij Lokomotiv Moskou door een laat doelpunt van Douglas Costa (1-2). Cristiano Ronaldo stond toen al niet meer op het veld: de aanvaller stond zijn plek tien minuten voor tijd af aan Paulo Dybala. Trainer Maurizio Sarri wisselde de Portugees uit voorzorg, legde hij uit.

Sarri verklaart wissel van ontevreden Ronaldo: 'Hij was in de rust al bezorgd'
© Pro Shots

Ronaldo leek allesbehalve gelukkig met zijn voortijdige aftocht, maar Sarri wilde simpelweg geen risico’s met hem nemen. 'Cristiano was boos, omdat hij niet in orde was. Hij heeft al een paar dagen last van zijn knie, waardoor hij sneller moe wordt. Hij was er in de rust al bezorgd over', aldus de trainer.

'In de tweede helft wilde hij een sprint trekken en zag ik hem een beweging maken die ik er niet goed uit vond zien. Daarom haalde ik hem eraf, ik was bang dat hij zichzelf zou blesseren', zegt Sarri, die tot zijn opluchting zag hoe Douglas Costa de zege in blessuretijd alsnog binnenhaalde voor Juventus.

De matchwinner was daar zeer gelukkig mee. 'Dit was één van mijn belangrijkste doelpunten in het shirt van Juventus', sprak de Braziliaan. 'Ik ben blij dat ik de ploeg als invaller van dienst kon zijn.' Met zijn doelpunt loodste Douglas Costa de ploeg naar de knock-outfase van de Champions League: een plek bij de eerste twee in de groep is nu zeker. Juventus speelt nog groepswedstrijden tegen Atlético Madrid (thuis) en Bayer Leverkusen (uit).

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
1
0
12-4
+8
16
2
Atlético Madrid
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Bayer Leverkusen
6
2
0
4
5-9
-4
6
4
Lokomotiv Moskou
6
1
0
5
4-11
-7
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.