Sarri mist Serie A-start en beladen topper tegen Napoli

Reacties

Maurizio Sarri zal tijdens de eerste twee speelronden van de Serie A niet op de bank zitten bij Juventus. De nieuwe trainer van de Italiaanse kampioen krijgt daarmee de tijd om optimaal te herstellen van een longontsteking.

Sarri mist Serie A-start en beladen topper tegen Napoli

Sarri moest recentelijk het oefenduel met Triestina om die reden ook al aan zich voorbij laten gaan. Nieuwe tests hebben nu uitgewezen dat het herstel van de zestigjarige Italiaan weliswaar goed verloopt, maar dat het beter is om komende zaterdag tijdens de start van het nieuwe Serie A-seizoen niet op de bank plaats te nemen tegen Parma. Ook de topper tegen zijn oude club Napoli komt te vroeg.

En dus zal de van Chelsea afkomstige Sarri pas na de interlandperiode zijn officiële debuut voor Juventus kunnen maken. De beladen uitwedstrijd tegen het Fiorentina van nieuwkomer Franck Ribéry op 15 september is de eerstvolgende mogelijkheid. De van Ajax overgekomen Matthijs de Ligt hoopt voor die tijd al wel te debuteren voor De Oude Dame, die voor de negende landstitel op rij gaat.

Assistent
Bij afwezigheid van Sarri zal zijn trouwe assistent Giovanni Martusciello de honneurs waarnemen tegen Parma (24 augustus) en Napoli (31 augustus). Overigens meldt Juventus dat de hoofdtrainer nog wel gedeeltelijk aan het werk is. Zo had hij deze donderdag nog een overleg met zijn staf op het trainingscomplex van de club uit Turijn. De trainingen volgt Sarri vanuit een aparte kamer via videobeelden. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.