Sarri, Klopp, Guardiola: wie van de drie?

Reacties

De kaarten zijn na vijf speelronden geschud in de Premier League. VI's Süleyman Öztürk over de Engelse titelstrijd die tussen drie ploegen lijkt te gaan.

Sarri, Klopp, Guardiola: wie van de drie?

Na vijf speeldagen zijn er nog drie clubs zonder nederlaag. Chelsea en Liverpool wonnen al hun wedstrijden, Manchester City speelde gelijk bij Wolverhampton Wanderers en volgt op twee punten achterstand. Daarmee wordt de tendens bevestigd die je voor het begin van het seizoen zag aankomen. Manchester City is de te kloppen ploeg, Liverpool de grote uitdager, terwijl de aangekondigde revolutie bij Chelsea sneller zichtbaar is dan misschien verwacht.

De afgelopen jaren is nooit echt sprake geweest van een titelrace. Manchester City was verleden jaar met honderd punten oppermachtig, het jaar daarvoor kende Chelsea met Antonio Conte een slechte start. Toen de Italiaan zijn gouden formule had gevonden, was in oktober de vraag al: wie stopt deze machine? Zelfs in het sprookjesseizoen van Leicester City kwam een titelrace nooit van de grond. Arsenal eindigde dat jaar op tien punten achterstand van Jamie Vardy, Wes Morgan en Claudio Ranieri.

Het gaat dit jaar veel spannender worden. Dat kan niet anders. Liverpool is aantoonbaar beter dan afgelopen seizoen, terwijl Manchester City onmogelijk nog een keer honderd punten gaat halen. Dan is er nog Chelsea, waar de spelers de lessen van Maurizio Sarri zeer snel oppikken en waar Eden Hazard zichzelf opnieuw uitvindt als goalgetter. Een interessante combinatie.

Bij Liverpool is sinds begin dit seizoen het plaatje helder. Het basiselftal staat, de tactiek is na drie jaar Klopp een reflex, in balbezit is de ploeg duidelijk gegroeid en op de bank zitten spelers die absoluut geen verzwakking zijn. Dat komt van pas in weken als deze waarin Liverpool tegen Southampton, Chelsea, opnieuw Chelsea, Napoli en Manchester City speelt. Een vraag die wel langzaam opspeelt: kan Mohamed Salah in de buurt komen van de Messiaanse vorm waarin hij afgelopen jaar stak? Het antwoord op deze vraag is het antwoord op de vraag boven dit stukje.

Manchester City kreeg woensdagavond een tik te verwerken in het Champions League-duel met Olympique Lyon. Pep Guardiola was geschorst en zat samen met zijn zoon, dochter en vrouw in een skybox. De regisseur vond het nodig herhaaldelijk naar een beeld van de trainer te schakelen. Wat je zag was een coach die zich zat op te vreten omdat zijn spelers geen antwoord vonden op de speelwijze van Lyon. De Fransen toonden aan dat het mogelijk was City tot fouten te dwingen. Beide goals van Lyon kwamen voort uit verkeerde passes naar het middenveld. Het was voor The Citizens de eerste nederlaag na de uitschakeling tegen Liverpool in de Champions League in april. Geen reden voor paniek, maar het ontbreken van Kevin De Bruyne doet zich op crisismomenten wel voelen. De Belg heeft de persoonlijkheid en kwaliteit om in het veld de verantwoordelijkheid te nemen op het moment dat de ploeg de regie dreigt kwijt te raken.

Het is dus niet alleen Sarri, Klopp, Guardiola, maar ook, óf vooral: Hazard, Salah, De Bruyne: wie van de drie?

Liverpool
Liverpool
3 - 0
Southampton
Southampton
Cardiff City
Cardiff City
0 - 5
Manchester City
Manchester City
West Ham United
West Ham United
0 - 0
Chelsea
Chelsea
VI's Süleyman Öztürk blikt in gesprek met Robert Anker vooruit op het Premier League-weekend.
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.