Sarri bekritiseert Eredivisie in openhartig betoog over De Ligt

Reacties

Juventus-trainer Maurizio Sarri vindt de kritiek die Matthijs de Ligt krijgt zwaar overdreven. De verdediger kroonde zich zaterdagavond tot matchwinner in de derby tegen Torino (0-1) en kreeg na afloop mooie woorden te horen van zijn coach.

Sarri bekritiseert Eredivisie in openhartig betoog over De Ligt
© Pro Shots

De Ligt ligt al weken onder vuur in Italië naar aanleiding van een aantal handsballen. Tegen Torino kreeg de Oranje-international wederom een bal tegen zijn arm, maar tot zijn grote opluchting werd er niet gefloten voor een penalty. Dat de verdediger onder een vergrootglas lijkt te liggen bij de media vindt Sarri vooral erg kortzichtig.

Volgens de ervaren trainer moeten er momenteel simpelweg geen wonderen verwacht worden van De Ligt. 'De Ligt had het moeilijk in de eerste twintig minuten, maar groeide daarna in de wedstrijd en speelde een ijzersterke tweede helft', oordeelde Sarri na de zwaarbevochten zege in de stadsderby.

'We hebben het hier over een jongen van negentien jaar oud (De Ligt is inmiddels twintig, red.) die uit een competitie komt waar extreem open wordt gespeeld en waar het veel minder om tactiek draait. Een competitie waar grote fouten gemaakt worden zonder dat ze worden opgemerkt', toont Sarri zich niet erg onder de indruk van de Eredivisie. 'Het is niet meer dan normaal dat hij zich hier aan de hand van andere spelers eerst moet ontwikkelen. Hij wordt steeds beter.'

Goed voetbal onmogelijk
Dat Juventus ploeterde tegen Torino kwam voor Sarri niet als een verrassing. 'Het was een zeer moeilijke wedstrijd. Torino vloog er vol op vanaf het eerste fluitsignaal, dus het was onze eerste taak om hen in toom te houden om dan later de wedstrijd te gaan controleren. Mooi voetbal was hier gewoon niet mogelijk, kijkend naar de manier van spelen van Torino en de slechte staat van het veld. Dat zorgde ervoor dat we niet ons eigen spel konden spelen, het moest vandaag over een andere boeg. Daarom voelt het goed dat we toch hebben gewonnen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.