'Sanogo kan een sensatie worden in de Eredivisie'

Reacties

Aanstaand Ajacied Yaya Sanogo, is volgens zijn oud-ploeggenoot Sébastien Haller een enorme aanwinst voor de Eredivisie.

'Sanogo kan een sensatie worden in de Eredivisie'

'Yaya is een speler met een enorme potentie', aldus Haller. De spits van FC Utrecht maakte samen met Sanogo jarenlang deel uit van de jeugdopleiding van Auxerre. 'Hij scoorde in de jeugd altijd al heel makkelijk en heeft dat ook in het eerste elftal laten zien.' In 21 competitieduels voor Auxerre kwam Sanogo tot elf treffers, waarmee hij een transfer naar Arsenal verdiende.

In Engeland stokte zijn productie. De spits kwam niet tot scoren in de 21 competitiewedstrijden voor Arsenal en Crystal Palace. 'Maar Yaya heeft ook altijd zijn aandeel in het meevoetballen', zegt Haller. 'Hij is fysiek heel sterk, rustig aan de bal, technisch onderlegd, een harde werker. En Yaya is een echte spits die vaak verrassend opduikt voor het doel van de tegenstander. Geloof me: Sanogo kan een sensatie worden in de Eredivisie.'

Ajax huurt Sanogo - die nog wel medisch gekeurd moet worden - voor één seizoen van Arsenal. Daarbij is geen optie tot koop bedongen. In Amsterdam moet de 22-jarige Fransman de concurrentiestrijd aangaan met Arek Milik.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.